April 23, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Terugkeer van Statikk Shiv ADC bouwt post-Smolder-daling op – LoL-patch 14.6

  • March 26, 2024
  • 2 min read
Terugkeer van Statikk Shiv ADC bouwt post-Smolder-daling op – LoL-patch 14.6

Een item dat vorig seizoen veel ophef veroorzaakte in League of Legends wordt weer populair. Maar deze keer is het niet alleen omdat het groepen volgelingen snel kan vernietigen.

ADC-spelers proberen Statikk Shiv opnieuw uit als een belangrijk item voor sommige kampioenen om hun kracht in het begin van de game te vergroten, vooral omdat Smolder niet meer zo dominant is. Het item heeft geen specifieke veranderingen ondergaan in recente patches, maar is toch populair geworden vanwege de voordelen en kosteneffectiviteit.

Statikk Shiv-krachtpiek

In tegenstelling tot de vaak gekozen Kraken Slayer en Blade of the Ruined King is Statikk Shiv een geweldig, goedkoop alternatief. Met een prijskaartje van slechts 2.700 goud biedt het vergelijkbare statistieken en kansen op succes.

Bovendien maakt de unieke passieve vaardigheid van kettingbliksem landbouwvolgelingen gemakkelijker – een situatie die vorig seizoen voor problemen zorgde. Dit voordeel zou kampioenen een stap hogerop kunnen geven in de laningfase.

Caitlyn, Zeri en Lucian hebben enorm geprofiteerd van Statikk Shiv als hun eerste item, omdat ze een snellere powerlevel-boost kregen dan andere items zoals Kraken Slayer.

Maar Jinx lijkt met deze verandering de beste performer te zijn. Haar statistieken zijn dramatisch verbeterd na deze itemwisseling, met een winstpercentage van 53%, een keuzepercentage van 24% en een verbodspercentage van 12%.

Deze cijfers zijn enorme verbeteringen ten opzichte van de vorige patch, volgens gegevens van populaire League-statistieksites OP.GG, U.GG, en lolalytics.com.

De meeste ADC’s hebben deze strategie echter nog niet overgenomen, aangezien Statikk Shiv, als eerste voltooid item, meestal wordt bewaard voor degenen die zich richten op schade in het vroege spel in plaats van aanvalssnelheid. Hoewel Statikk Shiv goed kan werken voor kampioenen als Ashe en Kog’Maw, maken de winsten uit andere items en hun vaardigheidscombinaties ze een betere optie, ook al zijn ze duurder.

De recente spelveranderingen hebben de balans in de botlane verstoord. De nieuwste krachtige kampioen van de League, Smolder, heeft zich teruggetrokken uit zijn plaats als de beste ADC. Met de introductie van Patch 14.6 werden de vaardigheden van Smolder verzwakt, wat zijn gameplay in de solo-wachtrij beïnvloedde en de deur opende voor spelers om met nieuwe tactieken te experimenteren.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *