July 20, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Tierlijst voor Midkampioenen in hoge Elo in Patch 14.11

  • June 19, 2024
  • 10 min read
Tierlijst voor Midkampioenen in hoge Elo in Patch 14.11

Patch 14.11 heeft opvallende verschuivingen teweeggebracht in de Tier List voor Mid Champions in High Elo, wat de dynamiek in de gameplay heeft beïnvloed. Het begrijpen van de verschillende sterke en zwakke punten van elke kampioen is cruciaal voor succes in de competitieve mid lane omgeving.

Terwijl S-tier kampioenen hun dominantie behouden, tonen A- en B-tier kampioenen belofte en potentieel. Spelers worden aangemoedigd om de opkomende kampioenen in de A- en B-ranges nauwlettend in de gaten te houden, omdat ze unieke voordelen en strategieën kunnen introduceren die de meta in het middengebied kunnen beïnvloeden.

Je aanpassen aan deze veranderende dynamiek en het verkennen van de mogelijkheden van verschillende kampioenen kan een cruciale rol spelen in het bereiken van dominantie in wedstrijden met een hoge Elo.

S-List Mid kampioenen in hoge Elo

Als het gaat om S-List Mid Champions in High Elo, vallen kampioenen als LeBlanc, Akshan, Tristana, Sylas en Ahri op door hun uitzonderlijke speelmogelijkheden en veelzijdigheid.

Deze kampioenen zijn favoriet bij spelers in de hoogste Elo-klasse vanwege hun sterke laningfase, impactvolle roams en de mogelijkheid om games effectief te laten sneeuwballen.
Als je deze kampioenen onder de knie hebt, kun je een groot voordeel behalen in de mid lane en de rangen in high elo beklimmen.

Hwei

Hwei wordt erkend als een krachtige mid lane-kampioen in hoge Elo vanwege zijn veelzijdigheid en impact in competitief spel. Met zijn vaardigheden als burst damage en crowd control heeft Hwei het potentieel om teamgevechten in het voordeel van zijn team te beïnvloeden.

De roamingcapaciteiten van de kampioen en zijn vermogen om druk uit te oefenen op meerdere lanes kunnen strategische voordelen bieden, waardoor je makkelijker objectives kunt veroveren en het tempo van het spel kunt bepalen. Beheersing van Hwei’s kit is essentieel om effectief gebruik te maken van zijn outplaypotentieel tegen tegenstanders.

Hwei is geschikt voor verschillende speelstijlen, zodat spelers zich kunnen aanpassen aan verschillende scenario’s in het spel, of ze nu kiezen voor een agressieve aanpak of zich richten op het bieden van ondersteuning.

LeBlanc

LeBlanc wordt beschouwd als een sterke keuze voor gameplay in een hoge Elo-klasse en wordt vaak gerangschikt als een S-List mid-kampioen. Ze staat bekend om haar vermogen om tegenstanders te slim af te zijn met haar misleidende kit en burst-potentie. Een van LeBlancs sterkste punten is dat ze haar vaardigheden kan nabootsen, waardoor vijanden op hun hoede blijven en haar gameplay een laagje onvoorspelbaarheid krijgt.

Dankzij haar grote mobiliteit kan LeBlanc snel over de kaart draaien en met precisie aanvallen, waardoor ze vooral effectief is in schermutselingen en teamgevechten. In wedstrijden met een hoge Elo, waar spelers snel inspelen op fouten, is LeBlancs kit een straf voor tegenstanders die zich in een verkeerde positie bevinden, omdat ze berekende uitbarstingen van schade kan toebrengen.

Om het potentieel van LeBlanc volledig te benutten, moeten spelers haar combo’s en timing onder de knie krijgen, omdat deze cruciaal zijn voor het maximaliseren van haar impact op het spel. Dankzij haar hoge vaardigheidsplafond kunnen ervaren spelers de ware kracht van LeBlanc laten zien en de mid lane domineren in Patch 14.11.

Akali

Akali wordt algemeen beschouwd als een S-List mid-kampioen in hoge Elo, dankzij haar veelzijdige vaardigheden en flexibele speelstijl. Ze staat bekend om haar grote burstpotentieel, mobiliteit en mogelijkheden om tegenstanders uit te spelen en blijft een favoriete keuze onder ervaren midlaners.

Akali’s lijkwade biedt zowel stealth als zonecontrole, waardoor ze gevechten kan beïnvloeden en tegenstanders kan verrassen. Daarnaast zorgt haar kit met streepjes en gerichte vaardigheden voor snelle aanvallen en ontsnappingen, waardoor ze een voorsprong heeft in schermutselingen.

In wedstrijden met een hoge Elo zijn beheersing van Akali’s mechanics en begrip van haar power spikes noodzakelijk om dominantie in de mid lane te laten gelden en teamgevechten effectief te beïnvloeden.

Tristana

Tristana, een mid lane-kampioen die vaak te zien is in wedstrijden met een hoge Elo, laat een sterke combinatie zien van explosieve schade en aanpasbare gameplaymechanieken. Haar kit biedt vaardigheden voor een groot bereik en snelle burst-potentie, waardoor ze bedreven is in het neerhalen van tegenstanders en het met precisie veiligstellen van kills.

Met name Tristana’s vermogen om haar W te resetten met takedowns maakt het mogelijk om behendig van positie te veranderen tijdens teamgevechten, waardoor vijanden vaak worden verrast en het momentum van gevechten wordt verlegd.

Haar E vaardigheid zorgt voor consistente schade, vooral als deze strategisch wordt toegepast om vijandelijke health pools uit te putten.

Bovendien is Tristana’s ultieme vaardigheid een cruciaal hulpmiddel, waarmee je picks veilig kunt stellen of kunt ontsnappen uit ongunstige confrontaties.

Sylas

Sylas wordt vaak gekozen als mid lane-kampioen in wedstrijden met een hoge Elo, gewaardeerd om zijn aparte speelstijl en krachtige gevechtscapaciteiten. Zijn vermogen om zich ultimates van vijanden toe te eigenen zorgt voor een strategische diepte in teamgevechten, waardoor hij nog aantrekkelijker is om te kiezen.

Sylas’ mobiliteit en crowd control-mogelijkheden geven hem effectieve manoeuvreerbaarheid en kansen voor impactvolle plays. Tijdens de laningfase kan hij druk uitoefenen op tegenstanders en vervolgens gaan zwerven om invloed uit te oefenen in andere gebieden van de kaart.

Met een goede gameplay kan Sylas profiteren van zijn burst damage en aanhoudende vechtkunsten om het verloop van wedstrijden in het voordeel van zijn team te beïnvloeden.

Ahri

Ahri is een veelzijdige mid lane-kampioen die bekend staat om haar sluwe en verleidelijke speelstijl. In wedstrijden met een hoge Elo staat ze vaak op de S-lijst vanwege haar mix van burst damage en aanhoudende poke.

Ahri’s kit bevat vaardigheden als Orb of Deception voor veilig poken, Charm voor het opzetten van picks en Spirit Rush voor offensieve en defensieve mobiliteit. Met haar hoge vaardigheidsplafond kan het beheersen van Ahri’s mechanics leiden tot strategische outplays en overwinningen.

Taliyah

Taliyah, een andere geduchte mid lane-kampioen in een hoge Elo, heeft duidelijke zoning- en mapcontrol-mogelijkheden die haar onderscheiden van andere picks. Haar vermogen om het slagveld opnieuw vorm te geven met Weaver’s Wall kan het verloop van een wedstrijd ingrijpend veranderen, waardoor tegenstanders worden verrast en de weg wordt vrijgemaakt voor strategische manoeuvres.

Taliyah’s indrukwekkende wave clear en vermogen om te zwerven maken haar een veelzijdige optie in de mid lane, waardoor ze efficiënt invloed kan uitoefenen op andere lanes en objectives.

Door Seismic Shove strategisch in te zetten, kun je vijandelijke formaties op cruciale momenten verstoren, zodat je gemakkelijker je team kunt uitschakelen en de controle kunt behouden tijdens teamgevechten.

Twisted Fate

Twisted Fate is een populaire keuze onder mid lane-spelers met een hoge Elo vanwege zijn strategische kaartmechanieken en wereldwijde aanwezigheid. Met zijn ultieme vaardigheid Destiny kan hij gevechten over de hele kaart beïnvloeden, waardoor zijn team een aanzienlijk voordeel heeft als het gaat om kaartcontrole.

Met Pick a Card kan Twisted Fate tegenstanders verlammen of meer schade toebrengen, waardoor hij veelzijdig is in gameplay met een hoge Elo. Communicatie en coördinatie zijn essentieel om Twisted Fate effectief in te zetten, want zijn vaardigheden kunnen het tij in een wedstrijd doen keren.

Akshan

Akshan is een kampioen die bekend staat om zijn aparte vaardigheden en strategische aanpak, waardoor hij een populaire keuze is in wedstrijden met een hoge Elo, met name in de mid lane. Met zijn kit kun je speelstijlen aanpassen en impactvolle beslissingen nemen tijdens gevechten.

Met de mogelijkheid om bondgenoten nieuw leven in te blazen en tegenstanders af te straffen met zijn grijphaak, ontpopt Akshan zich als een dynamische spelverdeler met een gevarieerde set vaardigheden.

Ervaren spelers kunnen Akshans roamingpotentieel en sluipmoordenaarscapaciteiten gebruiken om aanzienlijke druk uit te oefenen op de hele kaart. Zijn passieve functie Going Rogue maakt inventieve uitspelen en onverwachte ontwijkingen mogelijk en voegt een element van onvoorspelbaarheid toe aan zijn arsenaal.

Tryndamere

Tryndamere is een kampioen die vaak te zien is in wedstrijden met een hoge Elo vanwege zijn sterke duelleercapaciteiten en effectieve split-push strategieën. Zijn uitrusting bevat de ultieme vaardigheid ‘Undying Rage’, waarmee hij zelfverzekerd gevechten kan aangaan en de uitkomst in zijn voordeel kan laten uitvallen.

Met zijn aanzienlijke damage output en sustain van ‘Bloodlust’ vormt Tryndamere een constante bedreiging in de mid lane. Met zijn ‘Battle Fury’-vaardigheid kan hij snel vijandelijke turrets neerhalen en het andere team onder druk zetten om te reageren op zijn split-pushing tactiek.

Bekwame spelers kunnen de sterke punten van Tryndamere gebruiken om de mid lane te controleren en het tempo van het spel effectief te beïnvloeden.

A-List Midkampioenen in hoge Elo

In High Elo vallen bepaalde Mid-kampioenen op door hun sterke prestaties en aanpassingsvermogen als ze worden bespeeld door vaardige spelers.

Lux staat bekend om haar long-range poke en utility waarmee ze teamgevechten in het voordeel van haar team kan beslechten. Cassiopeia’s langdurige damage output en crowd control vaardigheden maken haar een geduchte aanwezigheid in de mid lane.

Talon en Zed blinken uit in burst damage en assassination en vormen een grote bedreiging voor squishy doelwitten.

Orianna’s strategische plaatsing van ballen en haar impact in teamgevechten maken haar een betrouwbare keuze voor competitief spel. Aurelion Sol’s roamingpotentieel en unieke speelstijl kunnen een grote invloed hebben op het spelresultaat.

Andere opmerkelijke midkampioenen zoals Gragas, Yasuo, Irelia, Annie, Anivia, Brand, Diana, Qiyana, Galio, Syndra, Zoe en Katarina bieden een gevarieerd scala aan sterke punten en speelmogelijkheden voor spelers met een hoge elo die willen uitblinken in de mid lane.

B-List Midkampioenen in hoge Elo

Als we kijken naar B-List Mid-kampioenen in High Elo, dan bieden Vex, Azir, Lissandra, Veigar, Pantheon, Neeko, Fizz, Viktor, Zilean, Corki, Ekko, Swain, Vel’Koz, Vladimir, Yone, Xerath en Kassadin verschillende gameplaydynamieken en strategische mogelijkheden voor ervaren spelers.

Vex blinkt uit in verstorende crowd control en hoge burst damage, waardoor ze een geduchte verschijning is in teamgevechten. Azir’s nadruk op precieze positionering van soldaten en zonering beloont spelers met sterke macrovaardigheden. Lissandra biedt betrouwbaar nut door crowd control en initiatiepotentieel, vooral voor gecoördineerde teams.

Veigar’s schaalbare burst damage en cage mechanics bieden een mix van controle en burst potential. Pantheon’s early game strength en global presence kunnen skirms over de hele kaart aanzienlijk beïnvloeden. Neeko’s flexibele speelstijl en aanwezigheid in teamgevechten zorgen voor veelzijdigheid in de mid lane. Fizz vormt een bedreiging voor squishy doelwitten met zijn ontwijkende mobiliteit en assassination-mogelijkheden.

Viktor’s zonecontrole en schaalbare schade-output zijn ideaal voor spelers die bedreven zijn in strategische positionering. Zilean’s nut met tijdmanipulatie en resurrectievaardigheden kan de uitkomst van gevechten beïnvloeden.

Corki’s gemengde schade-output en poke-georiënteerde gameplay passen bij spelers die op zoek zijn naar een veilige laningfase. Ekko’s mobiliteit en outplay-potentieel maken hem een uitdagende kampioen om onder de knie te krijgen, maar belonend voor ervaren spelers.

Swain’s sustain en crowd control voegen een unieke bruiser-mage dynamiek toe aan mid lane matchups. Vel’Koz’s lange afstand poke en true damage abilities maken hem een strategische keuze voor poke-gerichte samenstellingen. Vladimir’s sustain en AoE damage bieden een mix van duurzaamheid en teamfight impact.

Yone’s schermutseling en late game scaling maken hem een goede optie voor agressieve spelers. Xeraths artillerieachtige gameplay en burst damage op grote afstand zijn ideaal voor spelers die vaardig zijn in positionering en het landen van skill shots. Het schaalpotentieel van Kassadin als hypercarry in de late game, met zijn hoge mobiliteit en krachtige magische schade, maken van hem een grote bedreiging onder gunstige omstandigheden.

Elk van deze B-List mid champions heeft unieke sterke punten en complexiteiten die je onder de knie kunt krijgen voor succes in high Elo mid lane play.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *