July 20, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Tierlijst voor supportkampioenen in hoge Elo voor Patch 14.11

  • June 18, 2024
  • 10 min read
Tierlijst voor supportkampioenen in hoge Elo voor Patch 14.11

In wedstrijden met een hoge Elo tijdens Patch 14.11 spelen supportkampioenen een cruciale rol, zoals blijkt uit hun prominente aanwezigheid in de huidige ranglijst. Kampioenen als Nautilus en Thresh staan met name in de S-ranglijst, wat hun effectiviteit binnen de supportrol onderstreept.

Toch zijn er ook onverwachte kanshebbers opgedoken als sterke keuzes, wat duidt op een verschuivende dynamiek binnen het landschap van de ondersteunende rollen. Dit benadrukt hoe belangrijk het is voor spelers om de unieke sterke en zwakke punten van elke kampioen goed te begrijpen.

Zulke kennis is belangrijk om een voorsprong te krijgen op de concurrentie en om invloed uit te oefenen op het resultaat van wedstrijden. Door de eigenschappen van supportkampioenen zorgvuldig te analyseren, kunnen spelers goed geïnformeerde beslissingen nemen die bijdragen aan hun succes in gameplay met een hoge Elo.

S-Tier Ondersteunende kampioenen

Als je kijkt naar de S-Tier Support Champions voor Patch 14.11, springen Nautilus, Pyke, Janna, Nami en Rakan eruit als toppers vanwege hun sterke utility en speelmogelijkheden.

Deze kampioenen blinken uit in crowd control, healing, shielding en engage-potentie, waardoor ze waardevolle aanwinsten zijn voor elke teamsamenstelling.

Overweeg om deze krachtige champions aan je roster toe te voegen om de kansen van je team op de overwinning in de bot lane te vergroten.

Nautilus

In League of Legends Patch 14.11 neemt Nautilus een opvallende positie in in de Tier List van Support Champions vanwege zijn uitzonderlijke tankiness en crowd control capaciteiten. Zijn kit biedt veel nut, waardoor hij een waardevolle aanwinst is in gameplay-scenario’s op hoog niveau.

Nautilus’ passieve vaardigheid Rootcaller legt vijanden effectief stil, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor teamkills. Met zijn Q-vaardigheid Dredge Line kun je nauwkeurig aanvallen of terugtrekken, waardoor je tegenstanders verrast.

Daarnaast draagt zijn E-vaardigheid Riptide bij aan gebiedscontrole en vertraagt hij vijanden, waardoor het moeilijker wordt om te ontsnappen tijdens teamgevechten. Bovendien dient Nautilus’ ultieme vaardigheid Depth Charge als strategisch hulpmiddel om in vijandelijke linies te duiken en cruciale doelwitten te verstoren en verplaatsen.

Pyke

Pyke heeft zich gevestigd als een sterke mededinger in de Support Champions Tier List voor Patch 14.11, met een mix van sluipmoordenaarachtige capaciteiten en nut voor het team. Met zijn kit kan hij vijanden snel aanvallen, doelen met een lage gezondheid uitschakelen met zijn ultimate en goud delen met bondgenoten via zijn passive.

Pyke’s crowd control-instrumenten in de vorm van zijn Q- en E-vaardigheden zorgen ervoor dat hij uitblinkt in het uitschakelen van tegenstanders en het verstoren van teamgevechten.

Zijn mix van mobiliteit, camouflage en passieve heling geeft hem flexibiliteit in zowel het starten als het verlaten van schermutselingen.

Pyke’s vermogen om cruciale plays te maken en te profiteren van vroege voordelen maakt hem een populaire keuze voor spelers die op zoek zijn naar een agressieve speelstijl in wedstrijden in hogere elo’s, waar gecoördineerde tactieken en snelle beslissingen de uitkomst van een wedstrijd sterk kunnen beïnvloeden.

Janna

Janna wordt in Patch 14.11 erkend als supportkampioen in de S-Tier-categorie, voornamelijk vanwege haar uitstekende nut en beschermende capaciteiten voor haar team. Ze staat bekend om haar vaardigheid in het uitschakelen, afschermen van medestrijders en crowd control, en blijft een favoriete keuze in wedstrijden met veel inzet.

Janna’s ultieme vaardigheid, Monsoon, is belangrijk om gevechten op een effectieve manier te resetten en kan de uitkomst van gevechten in het voordeel van haar team beïnvloeden door tegenstanders te frustreren met haar schilpotentieel. Daarnaast biedt haar Eye of the Storm-schild niet alleen bescherming, maar versterkt het ook de effectiviteit van haar carry tijdens gevechten.

Om Janna’s impact op het spel te optimaliseren, moeten spelers de nadruk leggen op strategische positionering en precieze timing, zodat ze haar vaardigheden optimaal kunnen benutten.

Nami

Nami wordt net als Janna beschouwd als een sterke support in Patch 14.11 vanwege haar veelzijdige kit en laning presence. Nami staat bekend om haar crowd control, sustain en poke-mogelijkheden en is een waardevolle aanwinst in wedstrijden met een hoge elo.

Haar Aqua Prison (Q)-vaardigheid biedt betrouwbare, harde crowd control voor het opzetten van plays of disengages. De sustain van haar Ebb and Flow (W)-vaardigheid helpt bij het handelen en het uithoudingsvermogen in de lane, waardoor haar ADC een gezondheidsvoordeel heeft. Bovendien versterkt haar Tidecaller’s Blessing (E) de auto-aanvallen van haar ADC, waardoor hun handelspotentieel toeneemt.

Nami’s ultimate, Tidal Wave (R), kan cruciaal zijn in teamgevechten met zijn verreikende knock-up effect. Deze aspecten dragen bij aan Nami’s positie als S-Tier support champion in Patch 14.11.

Rakan

In League of Legends Patch 14.11 komt Rakan naar voren als een opvallende support champion die wordt geprezen om zijn verhoogde mobiliteit en bedreven aanvalscapaciteiten in de onderste lane. Zijn vaardigheden maken behendig bewegen mogelijk tijdens teamgevechten, waarbij hij Grand Entrance gebruikt om gevechten aan te gaan of te herpositioneren via Battle Dance.

Rakans vermogen om tegenstanders te charmeren met Gleaming Quill draagt bij aan gunstige trades, waardoor hij een geduchte kracht wordt tijdens de laningfase.

Daarnaast toont hij veelzijdigheid in zowel defensieve als offensieve scenario’s, waardoor hij zich kan aanpassen aan verschillende omstandigheden in het spel.

Rakan is uitgerust met betrouwbare engage-tools en crowd control-vaardigheden en profileert zich als een betrouwbare supportkampioen die de uitkomst van gevechten ten gunste van zijn team kan beïnvloeden.

Rell

Rell is een opvallende kampioen in de supportcategorie van de S-ranglijst dankzij haar sterke crowd control en duurzaamheid in de bot lane.

Met Ferromancy: Crash Down kan ze effectief gevechten beginnen en vijanden immobiliseren met Attract en Repel. Rells aanpassingsvermogen blijkt duidelijk uit haar vermogen om haar ADC tegen schade te beschermen en tegelijkertijd de positionering van de tegenstander te verstoren.

De extra weerstanden die haar Mounted Style biedt, versterken haar rol als stevige frontliniesupporter. Coördinatie met agressieve Laners kan resulteren in impactvolle gevechten en het veiligstellen van kills en objectives.

Om Rell’s effectiviteit in teamgevechten en schermutselingen te optimaliseren, moeten spelers zich richten op het beheersen van haar combo’s en positionering.

Blitzcrank

Blitzcrank wordt gewaardeerd om zijn impactvolle hooks en ontwrichtende aanpak, waardoor hij in de prominente S-Tier-categorie valt onder de supportkampioenen in de huidige meta. Zijn Rocket Grab-vaardigheid valt op omdat hij het verloop van teamgevechten snel kan veranderen.

In hogere regionen kan alleen al de aanwezigheid van Blitzcrank tegenstanders dwingen hun positie aan te passen, waardoor er openingen ontstaan voor strategisch voordeel. Door handig gebruik te maken van zijn kit, kunnen spelers het tempo van het spel bepalen, of het nu gaat om het opzetten van picks of het beschermen van hun carries.

Effectieve coördinatie met teamgenoten speelt een cruciale rol in het maximaliseren van Blitzcrank’s effectiviteit. Zijn formidabele laningfase en vaardigheid in het veiligstellen van picks maken het beheersen van Blitzcrank een waardevolle aanwinst voor het beklimmen van de competitieladder en het behalen van overwinningen tijdens cruciale momenten.

Thresh

Thresh wordt erkend als een zeer effectieve support champion in de S-Tier dankzij zijn veelzijdige vaardigheden en crowd control mechanics.

Zijn Q-vaardigheid Death Sentence stelt spelers in staat om vijanden op afstand aan de haak te slaan, wat strategische plays mogelijk maakt en tegenstanders verrast.

Thresh’s W, Dark Passage, biedt een schild en de mogelijkheid om bondgenoten te redden of met precisie gevechten aan te gaan. De lantaarn beschermt niet alleen teamgenoten, maar fungeert ook als hulpmiddel voor teammobiliteit.

Zijn E-vaardigheid, Flay, ontwricht vijanden met een knockback of pull, waardoor hij teamgevechten beïnvloedt en voordelige situaties creëert voor bondgenoten.

Tot slot creëert Thresh met zijn ultieme vaardigheid The Box een controlezone die vijanden belemmert en bestraft als ze er doorheen proberen te komen, wat zijn betekenis als waardevolle keuze in hoger gerangschikte gameplay verstevigt.

Lulu

In League of Legends Patch 14.11 komt Lulu naar voren als een van de beste supportkampioenen, bekend om haar uitzonderlijke nut en aanpassingsvermogen op de Summoner’s Rift. Met de mogelijkheid om schilden, crowd control en buffs te bieden, blinkt Lulu uit in het beschermen van bondgenoten en het verstoren van tegenstanders in schermutselingen en teamgevechten.

Haar Pix, Faerie Companion, vergroot haar vaardigheden met extra schade, waardoor haar algehele effectiviteit tijdens gevechten toeneemt. Bovendien kan Lulu’s ultieme Wild Growth de uitkomst van een confrontatie beïnvloeden door vijanden uit te schakelen en een bondgenoot een aanzienlijke gezondheidsboost te geven.

Of het nu gaat om het beschermen van carries of het vergemakkelijken van agressieve manoeuvres, Lulu’s kit bevat een veelzijdige reeks tools die de uitkomst van wedstrijden positief kunnen beïnvloeden.

A-Tier Ondersteunende Kampioenen

In de huidige patch vallen verschillende A-Tier Support Champions op, waaronder Sona, Poppy, Lux, Leona, Bard, Zilean, Braum, Millio, Skarner, Taric, Seraphine en Alistar. Deze kampioenen worden gewaardeerd om hun robuuste utility en crowd control-mogelijkheden, waardoor ze populair zijn in gameplay met een hoge Elo.

Sona beschikt over een veelzijdige kit waarmee ze zich kan aanpassen aan verschillende teamsamenstellingen, door healing, shielding en aanzienlijke poke damage te bieden. Poppy’s ontwrichtende vaardigheden en duurzaamheid maken haar tot een betrouwbare frontlinie en beschermer voor haar team. Lux’s lange afstand poke en impactvolle crowd control vaardigheden geven haar de mogelijkheid om teamgevechten te beïnvloeden en tegenstanders van een afstand uit te schakelen.

Leona schittert met haar engagementpotentieel en lockdowncapaciteiten, waardoor ze effectief kills kan opzetten. Bards roamingpotentieel en spelcapaciteiten, vooral met zijn ultimate, hebben het potentieel om het verloop van gevechten aanzienlijk te veranderen.

Zileans snelheidsverbetering voor bondgenoten en zijn ultieme resurrectievermogen kunnen een cruciale invloed hebben op het wedstrijdverloop. Braum’s defensieve capaciteiten en crowd control prowess positioneren hem als een betrouwbare keuze voor het beschermen van teamgenoten.

Millio, Skarner, Taric, Seraphine en Alistar dragen ook unieke krachten bij aan hun teams en bieden waardevolle ondersteuning en nut in de meta met een hoge Elo.

B-Tier Ondersteunende Kampioenen

In deze categorie vind je Ashe, Soraka, Zyra, Xerath, Renata Glasc, Senna, Maokai, Vel’Koz, Camille en Karma. Hoewel deze kampioenen niet aan de top van de ranglijst staan, bieden ze duidelijke voordelen aan hun teams.

Ashe staat bekend om haar nut en crowd control, vooral door vaardigheden als Enchanted Crystal Arrow, die helpt bij kaartvisie en strategische setups. Soraka onderscheidt zich met haar krachtige helende capaciteiten en een globale ultimate die bondgenoten kan ondersteunen tijdens intense gevechten. Zyra en Vel’Koz blinken uit in het uitdelen van hoge schade met hun poke en crowd control, waardoor ze veel invloed hebben in teamgevechten.

Renata Glasc, Senna en Maokai brengen unieke elementen naar de ondersteunende rol. Renata Glasc’s ontwrichtende en innemende vaardigheden hebben het potentieel om tegenstanders te verrassen.

Senna’s gevarieerde toolkit, bestaande uit healing, poke en schaalbare schade, is waardevol in langdurige gevechten. Maokai’s veerkracht en crowd control maken van hem een betrouwbare frontlinie-optie om teamgenoten te beschermen.

Camille en Karma ronden de B-ranglijst af met hun aanpasbare kits. Camille’s mobiliteit en crowd control zijn effectief om vijanden te isoleren of carries te beschermen. Karma’s rol als ondersteunende magiër stelt haar in staat om zich aan verschillende scenario’s aan te passen en naar behoefte schilden, crowd control en damage te bieden.

Hoewel ze niet in de hoogste regionen van het klassement staan, kunnen deze supportkampioenen van de B-klasse nog steeds een opmerkelijke impact hebben in wedstrijden met een hoge Elo.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *