June 21, 2024
League of Legends League of Legends Gids

Toonladderlijst voor supportkampioenen in lage Elo in League of Legends in patch 14.10

  • May 27, 2024
  • 8 min read
Toonladderlijst voor supportkampioenen in lage Elo in League of Legends in patch 14.10

Als supportspeler door lage Elo navigeren in League of Legends kan een uitdaging zijn. Het begrijpen van de tierlijst voor supportkampioenen is cruciaal voor het verbeteren van de prestaties.

Door de juiste champion te kiezen voor wedstrijden met een lage Elo, kun je je invloed vergroten. Door strategisch een support champion te kiezen die bij je speelstijl en teamsamenstelling past, kun je je kansen op succes op de Rift vergroten.

OP-Tier Supports voor lage Elo

Als je in lage Elo klimt, kun je je richten op kampioenen als Blitzcrank, Nautilus, Leona, Zyra en Xerath.

Deze kampioenen hebben sterke crowd control-mogelijkheden waarmee je verkeerd gepositioneerde vijanden gemakkelijk kunt afstraffen.

Nautilus

In lage Elo-wedstrijden wordt Nautilus gezien als een supportkampioen die gewaardeerd wordt om zijn crowd control-vaardigheden en ontwrichtend potentieel.

Zijn vaardigheden, waaronder Dredge Line en Depth Charge, dragen bij aan zijn effectiviteit om doelwitten met een hoge prioriteit aan te vallen en te immobiliseren, waardoor teamuitschakelingen gemakkelijker worden.


Zijn passieve vaardigheid Staggering Blow vult zijn mogelijkheden om mensenmassa’s onder controle te houden aan en belemmert vijandelijke bewegingen. Bovendien kan Nautilus dankzij zijn duurzaamheid schade weerstaan en bondgenoten beschermen tijdens teamgevechten.

Zyra

Zyra wordt gezien als een sterke support in lage Elo in League of Legends vanwege haar crowd control en zoning vaardigheden. Met haar plantaardige kit kan ze druk uitoefenen in de lane, waardoor tegenstanders moeilijk kunnen farmen of aanvallen.

In teamgevechten kan Zyra met haar ultimate, Stranglethorns, vijandelijke positionering verstoren, waardoor er openingen ontstaan waar bondgenoten op kunnen inspelen en kills veilig kunnen stellen. Bovendien zorgen Zyra’s zaden voor zichtcontrole en haar langeafstandspook met Deadly Spines kan helpen om dominantie te krijgen tijdens de laningfase.

Blitzcrank

Blitzcrank wordt algemeen beschouwd als een formidabele supportkampioen in wedstrijden met een lage Elo, voornamelijk dankzij zijn krachtige vermogen om vijanden aan de haak te slaan met Rocket Grab.

In lagere rangen hebben spelers vaak moeite met positioneren, waardoor ze vatbaar zijn voor Blitzcrank’s hooks.

De succesvolle uitvoering van een haak kan het verloop van een teamgevecht snel veranderen of een belangrijke vijandelijke kampioen uitschakelen, wat een aanzienlijk voordeel oplevert.

Bovendien kunnen Blitzcrank’s crowd control tools, waaronder Power Fist en Static Field, vijandelijke bewegingen en vaardigheden belemmeren, waardoor zijn team nog dominanter wordt in gevechten.

Leona

Leona wordt beschouwd als een sterke support voor lage Elo vanwege haar uitzonderlijke crowd control en engage-mogelijkheden. Haar kit bevat stuns en roots die het team makkelijk kunnen doden, wat leidt tot betere objectiefcontrole en teamgevechten.

Bovendien kan Leona door haar tankvaardigheid schade absorberen en vijandelijke positionering effectief verstoren.

Haar ongecompliceerde vaardigheden maken haar een relatief toegankelijke kampioen voor beginners die in lage Elo-klassen willen klimmen.

Xerath

Xerath kan worden beschouwd als een levensvatbare support-optie in lage Elo-wedstrijden in League of Legends, voornamelijk vanwege zijn uitgebreide long-range poke-mogelijkheden en hoge damage output. Zijn vaardigheden, zoals Arcanopulse en Shocking Orb, geven spelers de mogelijkheid om tegenstanders veilig van een afstand lastig te vallen en zo de lane te controleren en druk uit te oefenen.

De toevoeging van Xeraths ultieme vaardigheid, Rite of the Arcane, heeft het potentieel om teamgevechten aanzienlijk te beïnvloeden door aanzienlijke schade toe te brengen aan meerdere doelwitten. Effectief positioneren en vaardig ability-gebruik zijn essentieel om dominantie te vestigen tijdens de laningfase en te evolueren naar een formidabele dreiging in het late spel.

Het is noodzakelijk om acties te coördineren met de ADC om Xeraths burst damage-potentieel te optimaliseren en eliminaties veilig te stellen. Als je de vaardigheden van Xerath onder de knie hebt, kun je veel effectiever zijn als supportspeler in lage Elo-settings.

S-Tier Supports voor lage Elo

In lage Elo omvatten de supportkampioenen die momenteel als S-Tier worden beschouwd Shaco, Thresh, Lux, Nami, Milio, Braum, Soraka en Sona. Deze kampioenen worden gewaardeerd om hun nut, crowd control vaardigheden en impact op teamgevechten.

Shaco staat bekend om zijn bedrieglijke speelstijl, waarmee hij vijanden kan verrassen en chaos onder de tegenstanders kan veroorzaken. De veelzijdige uitrusting van Thresh biedt zowel mogelijkheden om vijanden aan te vallen als om ze uit te schakelen met zijn haken en lantaarnmechanismen.

Lux heeft een lange afstandspook en robuuste shielding, waardoor ze bondgenoten kan beschermen terwijl ze van een afstand schade toebrengt. Nami’s combinatie van sustain en crowd control maakt haar een betrouwbare optie om agressief spel in de lane te vergemakkelijken.

Milio, Braum, Soraka en Sona hebben elk unieke sterke punten, zoals Milio’s duurzaamheid, Sona’s aura-buffs en Soraka’s helende vaardigheden. Vertrouwd zijn met de eigenschappen van deze S-Tier Supports kan de gameplay verbeteren en mogelijk meer overwinningen opleveren in matchups met een lage Elo.

A-Tier Supports voor lage Elo

Als je kijkt naar A-Tier supports voor lage Elo in League of Legends, is het belangrijk om te kijken naar champions als Poppy, Janna, Taric, Maokai, Vel’Koz, Alistar, Neeko, Rell, Morgana, Zac, Tahm Kench, Pyke, LeBlanc, Teemo en Galio.

Elk van deze kampioenen heeft unieke sterke punten en vaardigheden die het succes van je team in wedstrijden kunnen beïnvloeden.

Poppy blinkt uit in crowd control en tankiness, waardoor ze een betrouwbare keuze is om de carries van je team te beschermen. Janna’s disengage- en peelvaardigheden zijn waardevol om teamgenoten veilig te houden tijdens teamgevechten. Taric’s ondersteunende vaardigheden, vooral zijn ultimate, kunnen het tij van de strijd in jouw voordeel doen keren. Maokai biedt een sterk engage-potentieel en tankiness, en is een betrouwbare frontlinie-optie. Vel’Koz’s poke en pantserverwoestende capaciteiten zorgen voor waardevolle schade voor je team.

Alistar’s crowd control en duurzaamheid maken hem een effectieve initiator en beschermer.

Neeko’s veelzijdigheid en crowd control-mogelijkheden bieden zowel aanvallende als verdedigende opties voor je team. Rell’s engage-potentie en crowd control maken haar een geduchte aanwezigheid in teamgevechten. Morgana’s Black Shield en crowd control vaardigheden kunnen vijandelijke engage verstoren en je team effectief beschermen. Zacs engage-potentieel en tankmentaliteit maken hem tot een ontwrichtende kracht op het slagveld.

Tahm Kenchs vermogen om teamgenoten te verslinden en bescherming te bieden, kan ze uit gevaarlijke situaties redden. Pyke’s pickpotentie en execute ability maken hem een bedreiging voor vijandelijke squishy doelwitten. LeBlancs burst damage en mobiliteit kunnen tegenstanders verrassen. Teemo’s zoning en poke-mogelijkheden zorgen voor mapcontrole en zicht. Galio’s tankiness en crowd control vaardigheden maken hem een betrouwbare initiator en beschermer voor je team.

B-Tier Supports voor lage Elo

In de B-klasse van supportkampioenen die geschikt zijn voor lage Elo in League of Legends, worden kampioenen als Shen, Zilean, Fiddlesticks, Rakan, Seraphine, Sylas, Renata Glasc, Camille en Bard uitgelicht.

Shen heeft sterke engage- en peelcapaciteiten met zijn taunt en shield, waardoor hij een betrouwbare keuze is om teamgenoten te beschermen.

Zileans vermogen om bondgenoten op te jagen en weer tot leven te wekken kan het verloop van gevechten aanzienlijk veranderen, vooral in de chaotische aard van lage Elo-wedstrijden.

Fiddlesticks laat zien dat hij goed is in het onder controle houden van mensenmassa’s en het afbakenen van zones, waardoor hij een opvallende bedreiging vormt in teamgevechten.

Rakan’s mobiliteit en aanvalsvaardigheid hebben de capaciteit om tegenstanders te verrassen, waardoor het team impactvolle acties kan uitvoeren.

Seraphine’s utility en crowd control vaardigheden dienen als waardevolle ondersteuning voor de primaire schadeveroorzakers van het team.

Sylas brengt aanpassingsvermogen op tafel met zijn ultieme steal mechanic, wat de flexibiliteit van het team in gevechten vergroot.

Renata Glasc, Camille en Bard hebben elk hun eigen speelstijl en nut dat effectief kan zijn in de handen van vaardige spelers in wedstrijden met een lage Elo.

C-Tier Supports voor lage Elo

Veigar, Pantheon, Malphite, Miss Fortune en Lulu worden beschouwd als C-tier support champions die geschikt zijn voor lage Elo in League of Legends. Ze worden misschien niet zo vaak gekozen als andere champions, maar onder de juiste omstandigheden kunnen ze nog steeds effectief zijn.

Veigar’s crowd control vaardigheden en hoge burst damage kunnen tegenstanders verrassen, vooral in chaotische low elo teamgevechten. Pantheon’s sterke early game presence en betrouwbare point-and-click stun maken hem een solide keuze voor agressief spel in de bot lane.

Malphite’s tankiness en vermogen om gevechten aan te gaan kunnen kansen creëren voor je team om kills veilig te stellen. Miss Fortune’s poke en zoning capaciteiten kunnen helpen om de lane onder controle te houden en zorgen voor nut tijdens het spel.

Lulu’s veelzijdige kit biedt zowel defensieve als offensieve opties, waardoor ze je carries effectief kan beschermen en inschakelen.

D-Tier Supports voor lage Elo

Bij het analyseren van D-Tier supports voor lage Elo in League of Legends moet je kijken naar champions met specifieke sterke en zwakke punten die misschien niet goed bij dit vaardigheidsniveau passen.

Kampioenen als Twitch en Hwei worden als minder optimaal beschouwd vanwege hun beperkte crowd control en nut in vergelijking met supports van een hoger niveau.

Op dezelfde manier kunnen Karma en Swain, ondanks hun veelzijdigheid, problemen ondervinden in lage Elo omdat ze afhankelijk zijn van de nauwkeurigheid van skill-shots, wat een uitdaging kan zijn voor minder ervaren spelers om consequent uit te voeren.

Brand en Yuumi zijn ook ingedeeld in de D-klasse voor support in lage Elo. Hoewel Brand veel schade kan aanrichten, is hij door zijn gebrek aan mobiliteit en gevoeligheid voor vijandelijke focus een riskante keuze. De effectiviteit van Yuumi is sterk afhankelijk van de capaciteiten van haar ADC, waardoor een vaardige partner nodig is om haar kit volledig te benutten.

Ashe en Senna bieden weliswaar wat nut en crowd control, maar kunnen moeite hebben om uit te blinken in supportrollen met een lage Elo. Hun gebrek aan betrouwbaarheid en consistentie in vergelijking met populairdere meta-picks kan hun impact in wedstrijden belemmeren.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *