June 21, 2024
Dota 2 Dota 2 Gids

Top 5 beginnersvriendelijke ondersteuningshelden in Dota 2

  • February 1, 2024
  • 9 min read
Top 5 beginnersvriendelijke ondersteuningshelden in Dota 2

Dota 2, een spel dat bekend staat om zijn diepgang en complexiteit, biedt een enorm scala aan heroes, elk met unieke vaardigheden en rollen. Voor beginners kan de leercurve steil zijn, maar bepaalde heroes zijn toegankelijker en beginnersvriendelijker, vooral in de support rol. Dit artikel leidt je door de top vijf beginnersvriendelijke support heroes in Dota 2 vanaf 2024, met inzicht in hun vaardigheden, gameplay-strategieën en waarom ze geschikt zijn voor nieuwkomers.Support heroes zijn de ruggengraat van elk Dota 2-team, met visie, crowd control en utility om hun team te helpen overwinningen veilig te stellen. Ze zijn vaak belast met het beschermen van hun bondgenoten, het opzetten van kills en het creëren van mogelijkheden voor hun team om meer goud en ervaring te verdienen.

Maar met meer dan 100 heroes om uit te kiezen, kan het voor beginners ontmoedigend zijn om te weten waar ze moeten beginnen. Deze gids richt zich op heroes die makkelijk te leren zijn, maar toch effectief in de support-rol. Deze helden hebben eenvoudige vaardigheden en bieden een goede balans tussen overlevingsvermogen, nut en impact in het spel.

Wat nog belangrijker is, is dat een goede support in Dota 2 je winratio drastisch kan verhogen en je ranking effectief kan verbeteren.

Lich

Lich is een sterke ondersteunende held in Dota 2, vooral voor beginners, vanwege zijn eenvoudige maar effectieve vaardigheden en zijn vermogen om het spel te beïnvloeden zonder dure items. Als intelligentieheld kan Lich zijn vaardigheden gebruiken om het tempo van de lane te controleren en belangrijke voordelen te bieden in teamgevechten.

Met zijn eerste vaardigheid, Frost Blast, kan hij effectgebiedschade toebrengen en vijanden vertragen, wat zowel offensief kan worden gebruikt om te treiteren als defensief om bondgenoten te beschermen. Lichs tweede vaardigheid, Frost Shield, kan op bondgenoten worden gebruikt om inkomende schade te verminderen en vijanden in de buurt te vertragen, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is voor zowel aanvallen als uitschakelen.

Een van de meest impactvolle aspecten van Lichs kit is zijn ultieme vaardigheid Chain Frost, die een stuiterende bol van rijp loslaat die vijanden die hij raakt, beschadigt en vertraagt. Deze vaardigheid kan het tij van een teamgevecht keren, vooral als vijanden bij elkaar staan. Daarnaast kan Lichs Sinister Gaze een vijand dichterbij trekken, waardoor hij in een nadelige positie voor het vijandelijke team kan komen.

Lichs mogelijkheid om geallieerde creeps op te offeren voor mana met zijn vaardigheid Sacrifice (nu geïntegreerd in zijn andere vaardigheden in recente patches) helpt hem ook om het evenwicht in de lane te controleren en de vijand ervaring te ontzeggen. Dit maakt hem een formidabele laner en helpt hem om zijn spell-casting vermogen gedurende het spel te behouden.

Wat itemisering betreft, heeft Lich baat bij items die zijn survivability en supportcapaciteiten verbeteren. Items zoals Tranquil Boots geven hem bewegingssnelheid en health regeneratie, terwijl utility items zoals Force Staff en Glimmer Cape zijn positionering kunnen verbeteren en bondgenoten kunnen redden. Omdat hij zo weinig items nodig heeft, kan hij zich richten op het kopen van wards en andere ondersteunende items die het team ten goede komen.

Samengevat is Lich een uitstekende keuze voor spelers die nieuw zijn in de ondersteunende rol vanwege zijn ongecompliceerde vaardigheden die een grote impact kunnen hebben in het spel. Zijn vaardigheden bieden een mix van schade, controle en bescherming, waardoor hij een waardevolle aanwinst is in elke teamsamenstelling.

Ogre Magiër

Beginner friendly support hero Ogre Magi

Ogre Magi, bekend als Aggron Stonebreak, is een melee Intelligence hero in Dota 2 die goed geschikt is voor beginners. Zijn vaardigheden zijn eenvoudig en makkelijk te gebruiken, met point-and-click spreuken zoals Fireblast om te verdoven, Ignite om te vertragen en schade toe te dienen in de tijd, en Bloodlust om de snelheid en aanvalssnelheid van een bondgenoot te verhogen. Deze vaardigheden zijn niet alleen eenvoudig uit te voeren, maar laten nieuwe spelers ook kennismaken met de basismechanieken van Dota 2, zoals het uitschakelen van vijanden en het oppeppen van teamgenoten.

Ogre Magi’s ultieme, Multicast, voegt een leuk en op geluk gebaseerd element toe aan zijn gameplay, waardoor zijn spreuken mogelijk meerdere keren worden uitgesproken, wat spannend kan zijn voor nieuwe spelers, zelfs als ze niet optimaal spelen.

Ogre Magi’s tanky natuur, met een hoge health pool en goede basis armor, maakt hem een vergevingsgezinde held voor beginners die positionering en timing in gevechten misschien nog niet onder de knie hebben.

Bovendien omvat Ogre Magi’s gameplay lane harassment en controle, wat belangrijke aspecten van Dota 2 zijn die beginners moeten leren. Zijn hoge base regen en armor maken hem een effectieve hero om hits uit te wisselen met vijanden in de lane, zodat zijn carry effectief kan farmen.

Naarmate beginners vorderen, zullen ze ook leren over item- en manamanagement, want Ogre Magi’s spreuken hebben relatief hoge manakosten en hij moet vaak utility-items kopen voor het team.

Abaddon

Beginner friendly support hero Abaddon

Abaddon is een veelzijdige supportheld in Dota 2, die vaak in de veilige lane wordt gespeeld om zijn team overlevingskansen te geven. Zijn vaardigheden omvatten Mist Coil, een spreuk die een vijand schade kan toebrengen of een bondgenoot kan helen, en Aphotic Shield, dat een beschermende barrière rond een doelwit creëert die een bepaalde hoeveelheid schade absorbeert voordat hij barst en gebiedsschade toebrengt. Deze vaardigheden maken hem een uitstekende support, omdat hij teamgenoten kan redden en het tij van de strijd kan keren met goed getimede heals en schilden.

Een ander belangrijk aspect van Abaddons supportcapaciteiten is zijn ultimate, Borrowed Time, die automatisch wordt geactiveerd als hij fatale schade oploopt en hem geneest voor de schade die hij zou hebben opgelopen. Deze ability kan ook handmatig worden geactiveerd om negatieve statuseffecten te verwijderen, waardoor hij ongelooflijk moeilijk te doden is en zijn aanwezigheid in gevechten kan behouden. Zijn derde ability, Curse of Avernus, biedt een passieve buff die vijanden vertraagt en bondgenoten versnelt bij elke aanval, wat verder helpt in teamgevechten.

Abaddon’s effectiviteit als support is niet sterk afhankelijk van dure items, wat hem geschikt maakt voor beginners. Core items zoals Phase Boots of Tranquil Boots, samen met utility items zoals Drums of Endurance of Vladmir’s Offering, kunnen zijn prestaties aanzienlijk verbeteren zonder dat hij veel farm nodig heeft. Door zijn flexibiliteit in item builds kan hij zich aanpassen aan de behoeften van het team, of dat nu meer healing, damage of utility betekent. Voor nieuwe spelers is Abaddon een vergevingsgezinde maar impactvolle introductie in de supportrol, waarbij hij het belang van timing, positionering en bescherming van teamgenoten leert.

Jakiro

Beginner friendly support hero Jakiro

Jakiro wordt beschouwd als een sterke support hero in Dota 2, vooral voor beginners, vanwege zijn duurzaamheid, gebruiksgemak en impactvolle vaardigheden. Jakiro is een hero met een hoge basissterkte en intelligentietoename en is al vroeg in het spel tanky, wat vergevingsgezind is voor nieuwe spelers die zichzelf uit positie kunnen verliezen. Zijn vaardigheden zijn eenvoudig en bieden een mix van schade, crowd control en lane pushing mogelijkheden, waardoor hij veelzijdig en effectief is in verschillende spelsituaties.

Een van Jakiro’s sterkste punten is zijn vermogen om vijanden in de laningfase lastig te vallen en uit te schakelen met zijn Dual Breath en Liquid Fire. Dual Breath vertraagt vijanden en richt aanzienlijke schade aan, terwijl Liquid Fire, dat ook torens kan raken, helpt om de lane te controleren en effectief te pushen. Met deze combinatie kan Jakiro zijn carry de ruimte geven om te farmen en de vijandelijke helden buiten de lane onder druk zetten.

In teamgevechten schittert Jakiro met zijn effectgebiedspreuken. Met Ice Path kun je meerdere vijanden verdoven en zo een gevecht beginnen of opvolgen. Zijn ultieme Macropyre richt aanzienlijke schade aan in een groot gebied. Dit maakt hem een geduchte verschijning in schermutselingen en grotere gevechten. Daarnaast hebben Jakiro’s spreuken relatief lage cooldowns, waardoor hij ze vaak kan gebruiken en een grote impact kan behouden tijdens het spel.

Over het geheel genomen maakt Jakiro’s combinatie van tankiness, lane control en team fight presence hem een uitstekende keuze voor beginners die de support rol in Dota 2 willen leren.

Wraakzuchtige Geest

Beginner friendly support hero Vengeful Spirit

Vengeful Spirit wordt beschouwd als een solide support hero voor beginners in Dota 2 vanwege haar ongecompliceerde skill set en haar vermogen om een significante impact in het spel te maken met minimale items. Haar primaire vaardigheid is behendigheid, wat zeldzaam is voor een support hero, waardoor ze vrij uniek en flexibel is qua rol. Ze staat bekend om haar agressieve speelstijl, die draait om ganking en het opzetten van kills voor haar team.

Haar vaardigheden zijn onder andere Magic Missile, een gerichte stun die schade toebrengt, en Wave of Terror, die vijandelijke pantsers vermindert en zicht geeft. Met deze vaardigheden kan ze gevechten beginnen en vijanden effectief onder controle houden. Vengeful Spirit heeft ook een passieve vaardigheid genaamd Vengeance Aura, die de aanvalsschade van bondgenoten in de buurt verhoogt, waardoor de totale schade van het team toeneemt. Haar ultieme, Nether Swap, is een krachtig hulpmiddel om vijanden of bondgenoten tijdens gevechten van positie te veranderen, wat kan worden gebruikt om teamgenoten te redden of belangrijke doelwitten te isoleren.

Ondanks haar agressieve gereedschapskist heeft Vengeful Spirit geen dure items nodig om effectief te zijn. Kernitems zoals Force Staff en Eul’s Scepter of Divinity kunnen haar mana-problemen oplossen en haar initiatie- en uitschakelcapaciteiten verbeteren. Voor beginners kan het spelen van Vengeful Spirit het belang van positionering, timing van het gebruik van vaardigheden en hoe effectief bij te dragen aan teamgevechten en ganks leren. Spelers moeten echter voorzichtig zijn met haar ultimate, omdat het haar in gevaarlijke posities kan brengen als het niet verstandig wordt gebruikt.

Conclusie

Dota 2 is een complex spel dat strategisch denken, teamwork en een goed begrip van de verschillende heldenrollen vereist. Voor beginners kan het beginnen met support heroes zoals Lich, Vengeful Spirit, Abaddon en Ogre Mage een solide basis bieden om de mechanics en dynamics van het spel te leren. Deze heroes bieden een balans van utility, crowd control en survivability, waardoor ze effectief zijn in verschillende spelsituaties terwijl ze relatief makkelijk te leren zijn.

Onthoud dat support spelen niet alleen draait om het helen van je teamgenoten of het bieden van zicht. Het gaat erom dat je de flow van het spel begrijpt, strategische beslissingen neemt en kansen creëert voor je team om te slagen. Deze helden, met hun ongecompliceerde vaardigheden en impactvolle aanwezigheid in het spel, zijn uitstekende keuzes voor beginners in de supportrol.

Het belangrijkste aspect om beter te worden in Dota 2 is echter oefening. Hoe meer je speelt, hoe meer je de fijne kneepjes van elke hero en het spel zelf zult begrijpen. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende helden en strategieën, en sta altijd open om te leren van elke wedstrijd. Dota 2 is een spel met eindeloze mogelijkheden en elk spel is een nieuwe kans om te leren en te verbeteren. Veel plezier met gamen!

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *