May 30, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Top laner Ssumday neemt afscheid van League of Legends, plant militaire dienst en terugkeer

  • May 9, 2024
  • 2 min read
Top laner Ssumday neemt afscheid van League of Legends, plant militaire dienst en terugkeer

Kim “Ssumday” Chan-ho heeft ontegenzeggelijk bewezen een van de grootste talenten in de Koreaanse League of Legends te zijn. Zijn stellaire prestaties hebben echter een pauze ingelast, zij het tijdelijk.

In een verrassende aankondiging op 7 mei onthulde de Zuid-Koreaanse LoL dat hij zich terugtrekt uit de competitie vanwege de verplichte militaire dienst in zijn land. Als veteraan van zowel de LCK als de LCS deelde hij zijn intenties om mogelijk terug te keren naar League of Legends als streamer of coach na afloop van zijn diensttijd.

“Ik heb geprobeerd om een trotse speler te zijn over wie je kunt opscheppen dat hij Ssumday steunt en zo heb ik ook geleefd. Ik weet niet zeker of ik dat goed heb gedaan, maar ik denk dat ik het goed heb gedaan, want er zijn nog steeds veel mensen die me steunen,” verklaarde Ssumday in zijn post op sociale media.

Een tienjarige nalatenschap in League of Legends

Ssumday’s reis door de competitieve eSports scene is een bewijs van zijn vaardigheid en toewijding. Hij begon zijn professionele carrière als een formidabele top laner onder de vlag van KT Rolster in 2013.

Hij verwierf erkenning via het gerenommeerde academieprogramma van KT Rolster en bereikte uiteindelijk de play-offs tijdens zijn debuut op Worlds in 2015. In 2017 begon Ssumday aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven door naar Noord-Amerika te verhuizen en zich bij Team Dignitas aan te sluiten.

In de loop der jaren in de LCS heeft hij zijn vaardigheden laten zien met stages bij 100 Thieves en Evil Geniuses. Tot zijn opmerkelijke prestaties behoorde het winnen van de LCS Summer Split-titel met 100 Thieves in augustus 2021.

Zijn aankondiging heeft geleid tot een stortvloed van steun van zowel fans als collega-professionals, die hun dankbaarheid uitspreken voor zijn bijdragen aan de LoL-scene. De industrie zal hem blijven herinneren als een topspeler en gerespecteerd figuur die de weg vrijmaakte voor toekomstige generaties professionele gamers.

De afwezigheid van Ssumday in competitieve wedstrijden zal misschien diep gevoeld worden, maar zijn impact op League of Legends zal nooit vergeten worden.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *