June 21, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

Top zes teams bevestigd voor Internationaal DoTA 2 toernooi

  • May 29, 2024
  • 3 min read
Top zes teams bevestigd voor Internationaal DoTA 2 toernooi

Valve heeft aangekondigd dat zes topteams zijn uitgenodigd voor The International 2024 DoTA 2 toernooi na een indrukwekkend spelseizoen. Deze teams zullen het opnemen tegen tien andere teams die hun plaats hebben bemachtigd via regionale kwalificatietoernooien.

Na de afsluiting van het DoTA Pro Circuit van vorig jaar kondigde Valve een terugkeer aan naar het traditionele systeem van het direct uitnodigen van de best presterende teams van het seizoen. Aanvankelijk waren de details over de criteria en het aantal uitnodigingen schaars.

Nu is echter bekend geworden dat zes teams een directe uitnodiging hebben gekregen op basis van hun uitstekende prestaties. De DoTA 2-gemeenschap is het er grotendeels over eens dat deze selecties welverdiend zijn.

Valve kondigt directe DoTA TI uitnodigingen aan

Zes teams zijn rechtstreeks uitgenodigd voor het toernooi: Team Spirit, Xtreme Gaming, Team Falcons, Team Liquid, Gaming Gladiators en BetBoom Team. Deze uitnodigingen zijn een erkenning voor hun topprestaties, aangezien elk team dit jaar in minstens één grote competitie de finale heeft gehaald en vaak in de top zes heeft gestaan bij verschillende belangrijke evenementen.


Vanaf volgende maand bepalen regionale kwalificatietoernooien de resterende tien teams die strijden om een plek op The International 2024.

De actie begint met de kwalificatietoernooien voor China en Noord-Amerika van 9 tot 13 juni. Daarna volgen de kwalificatietoernooien voor Oost-Europa en Zuid-Amerika, die van 14 tot 18 juni worden gehouden. De kwalificatiewedstrijden voor Zuidoost-Azië en West-Europa vinden plaats van 19 tot 23 juni, waarmee de reeks wordt afgesloten.

Voor The International 2024 zullen de beste twee teams uit de kwalificatietoernooien voor China, Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en West-Europa een plaats in het toernooi bemachtigen. Ondertussen zullen de Noord-Amerikaanse en Oost-Europese kwalificatiewedstrijden elk één team naar het wereldpodium sturen.

Voorafgaand aan deze kwalificatietoernooien maken de open kwalificatietoernooien hun comeback, zodat alle aspirant-teams de kans krijgen om mee te doen. Deze evenementen staan gepland voor 3-8 juni en worden in alle regio’s gehouden.

Valve kondigde onlangs de data voor The International 2024 aan in een blogbericht. De groepsfase zal plaatsvinden op 4 en 5 september, en de play-offs van 6 tot 10 september. Dit jaar wordt het toernooi in een studio gehouden, wat veel fans teleurstelt die hoopten op een groot, weeklang evenement zoals in het verleden.

https://x.com/NorshGamer/status/1767534321437688264

De International wordt van 13 tot 15 september gehouden in de Royal Arena in Kopenhagen. De beste acht DoTA 2-teams zullen het in een knock-outfase tegen elkaar opnemen om te zien wie de nieuwe wereldkampioen wordt. Tickets zijn vanaf 10 juni te koop.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *