May 30, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

Tundra, OG en PSG Quest zegevieren in Dota’s Elite League rankings

  • April 5, 2024
  • 3 min read
Tundra, OG en PSG Quest zegevieren in Dota’s Elite League rankings

Tundra Esports, OG en PSG Quest hebben elk een overwinning behaald in de Zwitserse fase en hun plaats in de volgende ronde van de Dota 2 Elite League veiliggesteld. Alle drie de teams gingen naar voren met indrukwekkende 2-1 overwinningen: Tundra Esports versloeg Blacklist International, OG overmeesterde Heroic en PSG Quest versloeg Talon Esports.

Elite League groepsfases en prestaties van spelers

Aan het begin van de Elite League waren zestien teams in de race, waarvan er negen uit gesloten kwalificatietoernooien kwamen en zeven speciaal waren uitgenodigd. Ze deden allemaal mee aan wat de Zwitserse fase of Groepsfase 1 wordt genoemd en speelden best-of-three wedstrijden.

De beste acht teams gaan door naar de volgende fase, de round-robin fase (Groepsfase 2). Hier voegen ze zich bij de andere acht teams die een uitnodiging hebben ontvangen.

Deze fase begint op vrijdag en bestaat uit twee groepen van acht teams. Ze nemen het in één ronde van best-of-three wedstrijden op tegen elk team in hun groep.

De beste twee teams van elke groep gaan door naar de play-offs. Teams die derde en vierde worden, komen uit in een lager niveau van de play-offs. Noteer alvast 12 april, wanneer de play-offs beginnen.

Alle wedstrijden zijn best-of-three, tot aan de grote finale. Deze finale is een nagelbijtende best-of-five wedstrijd. Het winnende team kan rekenen op een winst van $300.000 uit de totale prijzenpot van $960.000.

Blacklist begon sterk met een overwinning van een uur. Tundra kwam echter terug met twee overwinningen, elk binnen 20 en 34 minuten. Topias “Topson” Taavitsainen uit Finland was de opvallende speler voor Tundra, met een indrukwekkende kill-death-assist ratio van 8.7/3.7/13.0. Voor Blacklist was Abed “Abed” Yusop uit de Filippijnen de sterspeler, met een ratio van 6,0/4,7/8,7.

OG begon met het winnen van een wedstrijd van 73 minuten. Heroic vocht terug met een 46-minuten overwinning aan de rode kant, maar kwam tekort voor een comeback, want OG stelde de overwinning veilig met een beslissende 35-minuten overwinning aan de rode kant in de laatste wedstrijd. Adrian “Wisper” Dobles uit Bolivia speelde spectaculair voor OG met een indrukwekkende 11/4/16 K-D-A ratio. Joao “4nalog” Giannini zette ook een uitstekende prestatie neer voor Heroic en eindigde met een 8/4/16 ratio.

Daarnaast boekte PSG Quest een opmerkelijke overwinning door de eerste en laatste ronde te winnen – die elk respectievelijk 39 en 36 minuten duurden – maar een ronde van 40 minuten af te staan aan Talon.

Libanon’s Tony “No!ob” Assaf van PSG Quest behaalde een K-D-A ratio van 8.7/2.7/12.3. Ondertussen had Ng “ChYuaN” Kee Chyuan van Talon Esports uit Maleisië een K-D-A ratio van 5.3/4.7/10.3.

Op woensdag, in wedstrijden tussen teams met 1-2 records, versloeg Aurora KEV met 2-0, Virtus.pro versloeg Nouns met 2-0 en Team Secret zegevierde over Nigma Galaxy met 2-0.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *