July 20, 2024
eSports eSports Nieuws

Ubisoft en BLAST kondigen Rainbow Six Siege Esports-evenementen aan voor 2024 en 2025

  • February 26, 2024
  • 3 min read
Ubisoft en BLAST kondigen Rainbow Six Siege Esports-evenementen aan voor 2024 en 2025

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is een first-person shooter game waarin de nadruk ligt op tactisch spel, teamwork en vernietiging van de omgeving. De game is ontwikkeld door Ubisoft Montreal en uitgegeven door Ubisoft en is tussen december 2015 en januari 2022 uitgebracht voor verschillende platforms, waaronder PlayStation 4, Windows, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Google Stadia en Amazon Luna. De game bevat zowel singleplayer- als multiplayer-speltypen, waarin spelers kunnen kiezen uit verschillende operators, elk met unieke gadgets en vaardigheden, om aan te vallen of te verdedigen in verschillende speltypen, zoals gijzelaars redden, bommen onschadelijk maken en gebieden beveiligen. De game staat bekend om zijn 5v5 aanval vs. verdediging gameplay, intense close-quarters gevechten en vernietigbare omgevingen, die superieure planning en uitvoering vereisen voor succes.

Ubisoft, de uitgever van de populaire tactische shooter Rainbow Six Siege, heeft samen met toernooiorganisator BLAST de gaststeden bekendgemaakt voor de grote esports-evenementen in het seizoen 2024 en de finalelocatie voor het seizoen 2025.

Majors in Manchester en Montreal

Het seizoen 2024 van Rainbow Six Siege esports bevat twee grote evenementen, bekend als Majors, die plaatsvinden in Manchester, Verenigd Koninkrijk, en Montreal, Canada. De Manchester Major wordt gehouden in de B.E.C Arena, zoals eerder aangekondigd in januari. Montreal, de thuisbasis van Ubisoft’s kantoren en een bekende locatie voor eerdere Rainbow Six evenementen, zal gastheer zijn voor de tweede Major van het seizoen. De specifieke locatie in Montreal is nog niet bekendgemaakt.

Six Invitational verhuist naar de Verenigde Staten

De Six Invitational, het hoogtepunt van het seizoen, verhuist in 2024 naar de Verenigde Staten. Deze beslissing weerspiegelt Ubisofts erkenning van het groeiende belang van de esports scene in Noord-Amerika en het succes van Rainbow Six Siege in de regio. De exacte stad en locatie voor de Six Invitational in de VS zijn nog niet bekendgemaakt, maar het is bevestigd dat New York City de gastheer zal zijn.

Vooruitblik naar 2025

Naast de details over het seizoen 2024 heeft Ubisoft ook onthuld dat Frankrijk, het land waar het bedrijf is gevestigd, in 2025 gastheer zal zijn van de Six Invitational. De locaties voor de Majors van 2025 zijn echter nog niet bekendgemaakt.

Esports Ecosysteem en Wereldwijd Circuit

De esports-scene van Rainbow Six Siege bestaat uit negen regionale competities die belangrijke regio’s over de hele wereld vertegenwoordigen. Deze competities lopen twee keer per jaar, waarbij de beste teams zich kwalificeren voor de respectievelijke Majors. Het seizoen culmineert dan in de Six Invitational, die meestal aan het begin van het volgende jaar wordt gehouden.

Rol van BLAST in R6 Siege Esports

BLAST zal het Rainbow Six Siege esportscircuit ook in het komende seizoen 2024 blijven exploiteren, na een overeenkomst met Ubisoft in december 2022. Deze samenwerking maakt deel uit van een bredere strategie om de Rainbow Six Siege esports scene op een hoger plan te tillen, door gebruik te maken van BLAST’s expertise in het organiseren van esports evenementen.

Een succesvolle aftrap van het seizoen 2024

De aankondiging van de evenementenlocaties werd live gedaan tijdens de R6 Invitational 2024 in Sao Paulo, Braziliƫ, een uitverkocht evenement dat meer dan 9.000 fans trok en een prijzenpot van $3 miljoen had. Het succes van dit evenement heeft een positieve toon gezet voor het komende seizoen, waarbij Ubisofts VP Esports & Competitive Gaming, Francois-Xavier Deniele, zijn enthousiasme uitsprak over de uitdagingen en kansen die in het verschiet liggen.

Kortom, de Rainbow Six Siege esports kalender voor 2024 en 2025 lijkt een spannende reeks evenementen te worden voor zowel fans als deelnemers, met grote steden over de hele wereld waar de toernooien boordevol actie plaatsvinden.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *