April 24, 2024
eSports eSports Nieuws

Uit rapporten blijkt dat Twitch geblokkeerd is in Turkije nu KICK de service herstelt.

  • February 27, 2024
  • 3 min read
Uit rapporten blijkt dat Twitch geblokkeerd is in Turkije nu KICK de service herstelt.

Twitch is een toonaangevend live-streamingplatform dat vooral bekend staat om het streamen van videogames, waarbij makers hun gameplay of andere activiteiten uitzenden terwijl ze in realtime met kijkers communiceren. Twitch werd in 2011 gelanceerd en heeft zich inmiddels niet meer beperkt tot gamen, maar is nu ook actief op het gebied van muziek, talkshows en nog veel meer. Twitch biedt kijkers de mogelijkheid om content gratis te bekijken, met opties voor betaalde abonnementen om favoriete streamers te ondersteunen. Het platform integreert met Amazon Prime, wat abonnees extra voordelen biedt. Twitch is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van online entertainment en trekt miljoenen dagelijkse gebruikers en een grote verscheidenheid aan contentmakers aan.

Het live-streaming platform Twitch, eigendom van Amazon, is in Turkije verboden door de Nationale Loterij vanwege zorgen over gokinhoud. Het verbod werd op 23 februari gemeld door de Turkse journalist Ibrahim Haskoloğlu, die aangaf dat de toegang tot Twitch binnen 24 uur zou worden verwijderd.

Achtergrond over de gokcontent van Twitch

Twitch is in het verleden bekritiseerd vanwege de gokactiviteiten die door zijn makers werden uitgezonden. Als reactie op de publieke reacties en de eisen van prominente streamers heeft Twitch zijn gokbeleid aangepast om de uitzending van niet-gelicentieerde goksites met gokkasten, roulette of dobbelspellen te verbieden. Websites met een Amerikaanse licentie en websites die zich richten op poker, sportweddenschappen en fantasysporten waren echter uitgezonderd van dit verbod.

Het platform verbood onlangs ook de promotie en sponsoring van skins voor gokplatforms voor games als Counter-Strike, wat de voortdurende inspanningen om gokgerelateerde problemen aan te pakken weerspiegelt.

Twitch’s verbod volgt Kick’s blokkade in Turkije

De actie tegen Twitch kwam kort nadat Turkije naar verluidt het rivaliserende streamingplatform Kick om vergelijkbare redenen had geblokkeerd. Turkse ambtenaren bekritiseerden Kick omdat het zich richtte op Turkse jongeren met gokinhoud, vooral door de associatie met de online gokwebsite Stake.

Kick reageerde op het verbod door op 26 februari de gokcontent van zijn Turkse site te verwijderen, waardoor het weer toegang kreeg tot de Turkse markt. Twitch heeft tot nu toe geen vergelijkbare stappen ondernomen en blijft verboden in Turkije.

Recente uitdagingen voor Twitch

Twitch heeft de laatste tijd verschillende uitdagingen gekend, waaronder het ontslaan van 400 werknemers als onderdeel van een kostenbesparingsstrategie en het verlaten van de Koreaanse markt. Deze terugtrekking resulteerde in een boete van 435 miljoen won (ongeveer 257.000 pond) door de Koreaanse telecommunicatiecommissie voor het schenden van de Zuid-Koreaanse bedrijfswet en het ondermijnen van gebruikersbelangen.

Conclusie

Het verbod op Twitch in Turkije onderstreept de voortdurende uitdagingen op het gebied van regelgeving waarmee livestreamingplatforms in verband met gokcontent worden geconfronteerd. Hoewel concurrenten zoals Kick stappen hebben ondernomen om aan de lokale regelgeving te voldoen, blijft de toekomst van Twitch op de Turkse markt onzeker omdat het blijft navigeren door de complexiteit van internationale contentregulering en platformgovernance.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *