April 23, 2024
eSports Gids eSports

Valorant-maps in rotatie

  • March 28, 2024
  • 7 min read
Valorant-maps in rotatie

Om de Valorant-gameplay dynamisch te houden, heeft Riot Games elk seizoen een andere mappool. Hierdoor kunnen de ontwikkelaars hun energie steken in het verbeteren van de maps die niet in roulatie zijn. En de spelers krijgen de kans om elk van de beschikbare maps beter te leren kennen, waardoor ze vaardigheden kunnen opbouwen en vooruitgang kunnen boeken in hun gameplay.

We hebben een overzicht gemaakt van elk van de zeven maps die momenteel beschikbaar zijn in Valorant en spelers zo meer inzicht gegeven in de uitdagingen die ze zullen tegenkomen en welke functies de verschillende omgevingen bieden.

Icebox

Icebox heeft een basis lay-out met twee spikes en een driebaansstructuur die gebruikelijk is in FPS-games. De kaart is breed en open en biedt veel langeafstandsgevechten voor zowel verdedigers als aanvallers. Icebox introduceert verticale en horizontale touwen, plantplaatsen met twee niveaus en aanzienlijke hoogteverschillen, waardoor het uitdagend is om te spelen en onder de knie te krijgen.

Het A-gebied wordt gekenmerkt door verticaliteit, met verschillende obstakels zoals kisten, generatoren en Radianite-kratten, samen met tokkelbanen en plantgebieden met twee niveaus. Het middengebied is cruciaal voor aanvallers op weg naar de B-locatie. De B-locatie is het meest complexe deel van Icebox, met twee parallelle paden die worden gescheiden door containers en een Spike-plantgebied met twee niveaus. Verdedigers op locatie B moeten drie verschillende ingangen goed in de gaten houden.

Ascend

De Valorant-kaart Ascend is een strategisch slagveld in San Marco, Venetië, Veneto. Het heeft een symmetrische lay-out met twee spike sites (A en B) verbonden door een groot middengebied. Ascent was de eerste map die werd uitgebracht in Valorant en is ontworpen om een traditionele tactische ervaring met drie banen te bieden terwijl spelers verschillende strategieën kunnen gebruiken. De map bevat unieke elementen zoals mechanische deuren die de dynamiek van de gameplay kunnen veranderen. De geschiedenis van Ascent gaat over een Omega-agent die een catastrofale explosie veroorzaakt in Venetië, wat leidt tot de vernietiging ervan.

Belangrijke locaties op de kaart zijn A Main, B Main en het middengebied, dat cruciaal is voor zowel aanvallers als verdedigers. Ascent vereist goede communicatie, coördinatie en strategische gameplay om de overwinning veilig te stellen, met de nadruk op controle over het middengebied voor succesvolle split pushes naar de bomlocaties. Het ontwerp van de kaart, geïnspireerd op de architectuur en kanalen van Venetië, biedt spelers een uitdagende maar lonende spelervaring, waardoor het een populaire keuze is onder professionele teams en spelers in Valorant.

Lotus

De Lotus-kaart in Valorant is een nieuwe kaart die zich afspeelt in India, met name in de Western Ghats van Omega Earth’s India. Lotus ligt in een tempelachtige omgeving en is een 3 Bomb Site-kaart met kenmerkende eigenschappen. De map heeft nieuwe deurmechanismen, waaronder draaiende deuren die worden bestuurd door schakelaars die geplaatste nutsvoorzieningen vernietigen.

Er is ook een vernietigbare deur tussen A Main en B Site. Lotus biedt een verscheidenheid aan gameplaystrategieën dankzij de lay-out en het ontwerp, waardoor het een kaart is die strategisch denken en aanpassingsvermogen van spelers vereist. Lotus is een kaart die oude ruïnes combineert met futuristische elementen, waardoor VALORANT-spelers een boeiende en uitdagende omgeving krijgen om te verkennen en te veroveren.

Bind

De map Bind in Valorant is een map met twee locaties die zich afspeelt in een woestijnachtige omgeving in Marokko. Het staat bekend om zijn snelle bewegingen, spelerscirculatie en unieke teleporterstations in de buurt van beide bomsites die snelle rotaties mogelijk maken. Bomplaats A is een belangrijk gebied om te verdedigen en vereist strategische plaatsing op locaties zoals het ‘Standaard’-vak, ‘Lantaarns’ of ‘U-hal’ en Hemel/Toren. Als je bommenplek A aanvalt, moet je nutsvoorzieningen leegmaken en rook effectief gebruiken om snel frags veilig te stellen. Bij bommenwerpersite B moeten spelers als Cypher of Omen op de loer liggen en ondersteuning bieden, waarbij de Window- of Hookah-kamer een centrale rol speelt. Bind onderscheidt zich door de eenrichtings-teleporters waarmee je snel van de ene locatie naar de andere kunt gaan.

Enkele algemene tips voor het spelen op Bind zijn op je hoede zijn voor flankerende vijanden, jezelf vertrouwd maken met alternatieve callouts en begrijpen dat het gebruik van teleporters je locatie blootstelt. De kaart heeft in de loop der tijd veranderingen ondergaan om de gameplay te verbeteren, zoals het aanpassen van hoeken, het introduceren van obstakels om verstopplekken te voorkomen en het herschikken van de plaatsing van kratten voor een betere balans.

Split

De Split-kaart heeft een verticale configuratie met twee bomlocaties die met elkaar verbonden zijn door een centrale ruimte. Een van de unieke kenmerken is het gebruik van ascenders, touwen waarmee spelers gemakkelijk hoger of lager kunnen komen. Split staat bekend om zijn asymmetrische ontwerp, dat aanvallers en verdedigers verschillende voordelen biedt. Aanvallers hebben meer opties om de A-locatie te benaderen, terwijl verdedigers voordelen hebben bij het vasthouden vanuit de hemel en schermen. Aan de andere kant hebben verdedigers meer mogelijkheden om te roteren tussen locaties. Om uit te blinken op Split moeten spelers effectief gebruik maken van vaardigheden, rook, samenwerking en communicatie. De kaart beloont strategie, creativiteit, doelgerichtheid en reflexen.

Als spelers aanvallen op Split, moeten ze letten op de posities van de verdedigers en hun vaardigheden strategisch gebruiken. Controle over het midden van de kaart is cruciaal voor rotaties en flankacties. In de verdediging moeten spelers voorbereid zijn op agressieve aanvallen en efficiënte verdedigingsstrategieën gebruiken om aanvallers te vertragen. Communicatie en teamwork zijn essentieel voor een succesvolle verdediging op Split.

Breeze

Breeze is de zesde map in Valorant, toegevoegd in Act 3 van Episode 2. Het speelt zich af op een afgelegen eilandlocatie. Het speelt zich af op een afgelegen eilandlocatie in de Bermudadriehoek en bevat meerdere open gebieden met veel vertakkingen in de gangen. De map is een tropisch paradijs in het midden van de oceaan, met grotten aan zee, historische ruïnes, aangespoeld afval en gestrande schepen, wat een unieke setting voor gameplay creëert.

Breeze is een van de grootste kaarten in Valorant en biedt veel hoeken voor Operator-spelers en benadrukt het belang van controle over het midden. De map heeft twee Spike plant sites, A en B, met een traditioneel middengebied dat cruciaal is voor zowel aanvallers als verdedigers. Een opvallend kenmerk van Breeze is een glijbaan die snel toegang biedt tot het middengebied. De A-locatie biedt verschillende schuilmogelijkheden, waaronder piramides, terwijl de B-locatie minder schuilplaatsen biedt, wat leidt tot gevechten op middellange tot lange afstand.

Het beheersen van het middengebied is de sleutel tot succes op Breeze, waardoor het een cruciale factor is voor de overwinning. De map biedt ook Ultimate Orbs die toegankelijker zijn voor aanvallers, wat van invloed is op de strategieën voor het selecteren van agenten.

Sunset

De Valorant-kaart Sunset werd uitgebracht op 29 augustus 2023, samen met Episode 7 Act II. Deze map bevat elementen die geïnspireerd zijn door de cultuur van LA, zoals neon zonsondergangen, foodtrucks, snelwegen vol verkeer en graffitimuurschilderingen door plaatselijke kunstenaars.

Sunset is een middelgrote tot kleinere kaart met twee locaties met een lay-out die is gecentreerd rond drie rijstroken, met de nadruk op controle in het midden. Het kaartontwerp bevat een hoefijzervormig middengebied dat uitdagingen en kansen biedt voor zowel aanvallers als verdedigers. Locatie A biedt intense gevechten in close-quarters door de smalle looppaden, terwijl locatie B een kenmerkende deur heeft uit de Ascent-kaart, wat van invloed is op de strategische mogelijkheden.

De release van de kaart introduceerde de eerste ‘Boba’-oproep, verwijzend naar een bubbeltheewinkel op de kaart.

Conclusie

Elk seizoen biedt spelers andere kaarten om te verkennen, de gameplay blijft dynamisch en is altijd intrigerend voor toegewijde spelers om geüpdatete versies van eerder geliefde omgevingen te ervaren. Terwijl je geniet van de huidige kaartenpool in Valorant werkt Riot Games aan de kaarten die tegen het einde van het huidige seizoen in roulatie zouden komen. Dit systeem voorkomt zelfgenoegzaamheid en houdt Valorant aantrekkelijk voor liefhebbers van shooter games.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *