April 24, 2024
eSports eSports Nieuws

VALORANT Patch 8.03 Uitbreidingen: Kamerwijzigingen, lancering van VCT-teamcapsules en meerdere correcties

 • February 21, 2024
 • 3 min read
VALORANT Patch 8.03 Uitbreidingen: Kamerwijzigingen, lancering van VCT-teamcapsules en meerdere correcties

Valorant is een gratis first-person shooter voor meerdere spelers die zich richt op teamgebaseerde tactieken en beschikt over een rooster van personages die bekend staan als “Agents”, elk met hun eigen speciale vaardigheden en culturele achtergronden. Het spel speelt zich af in een futuristische wereld waar spelers worden verdeeld in twee teams van vijf, waarbij het ene team voor de aanval en het andere team voor de verdediging wordt ingezet. De kern van de gameplay draait om precisieschieten en strategisch gebruik van de unieke vaardigheden van elke agent.

Riot Games heeft een nieuwe update voor Valorant uitgebracht, Patch 8.03, die gericht is op het verbeteren van de gameplay-ervaring, het ondersteunen van de competitieve scène en het aanpakken van verschillende bugs. De sentinel agent Chamber staat centraal in deze update en krijgt aanzienlijke verbeteringen van zijn vaardigheden. Daarnaast introduceert de patch een nieuwe manier voor fans om hun favoriete teams te steunen via de skincapsules voor VCT-partnerteams.

Chamber ontvangt tactische buffs

Chamber, de stijlvolle schildwachtagent, heeft een aantal verbeteringen gekregen die zijn territoriale controle en economische flexibiliteit versterken. De aanpassingen in Patch 8.03 zijn als volgt:

 • Headhunter (Q): De kosten per kogel zijn verlaagd van 150 naar 100 credits, waardoor spelers voordeliger gebruik kunnen maken van Chamber’s precisieschieten tijdens reddingsrondes.
 • Tour De Force (X)**: De vuursnelheid van de ultimate is verhoogd van 0,7 naar 0,9, waardoor het een geducht wapen is in het arsenaal van Chamber, vooral in vergelijking met de Operator.

Deze veranderingen zijn bedoeld om de effectiviteit van Chamber in het veld te verfijnen, na de nerfs die hij kreeg in Patch 5.12, zonder die eerdere aanpassingen volledig terug te draaien.

VCT Partner Team Skin Capsules: Een nieuwe manier om Esports te ondersteunen

Patch 8.03 markeert ook de lancering van de VCT Partner Team Skin Capsules, een nieuw initiatief waarmee spelers professionele Valorant-teams direct kunnen steunen. Deze capsules kunnen worden gekocht bij de Esports Hub in de game, waarbij de helft van de opbrengst naar de teams gaat. Elke capsule bevat:

 • Een Classic pistol skin versierd met de branding van een team.
 • Een augmented reality-inspectieanimatie die uniek is voor het team.
 • Aangepaste audio- en visuele effecten als aanvulling op de skin.
 • Een mede door het team ontworpen spelerskaart.
 • Een gethematiseerde gun buddy en spray.

Dit initiatief draagt niet alleen bij aan de cosmetische collectie van de game, maar zorgt ook voor een sterkere band tussen de esports-community en haar supporters.

Uitgebreide bugfixes en gameplayverbeteringen

De update stopt niet bij agent- en esports-verbeteringen, maar brengt ook een heleboel bugfixes en verbeteringen aan de levenskwaliteit:

 • Breach: De stemlijnen van de agent zijn bijgewerkt en er zijn nieuwe interacties toegevoegd met andere agenten zoals Deadlock, Gekko en Harbor.
 • Visuele en gameplay verbeteringen: Er zijn problemen opgelost, waaronder agenten die bijziend lijken in third-person view, verkeerde berekeningen van kills per ronde in samenvattingen van competities en onduidelijke ultimate charges door lange gebruikersnamen.
 • Kaart aanpassingen bij zonsondergang: Er zijn wijzigingen aangebracht aan A Elbow en A Lobby om schiet- en bewegingsuitbuitingen te elimineren. Een bug waardoor aanvallers Cypher’s Trapwires in B Main vanuit Mid konden vernietigen is ook verholpen.
 • Premièremodus: Een discrepantie in de weergave van zonestanden in verschillende regio’s is verholpen.

Valorant’s Patch 8.03 is een bewijs van Riot Games’ toewijding om een gebalanceerde en boeiende game te behouden en tegelijkertijd de levendige competitieve scène eromheen te ondersteunen. Spelers kunnen nu genieten van de verfijnde gameplay, hun favoriete teams steunen en de soepelere in-game ervaring waarderen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *