April 23, 2024
eSports Nieuws eSports

VCT 2024 Aftrap Amerika: Sentinels zegevieren over LOUD

  • March 5, 2024
  • 4 min read
VCT 2024 Aftrap Amerika: Sentinels zegevieren over LOUD

De VALORANT Champions Tour (VCT) 2024 voor de regio Amerika is ten einde gekomen en Sentinels zijn als overwinnaar uit de strijd gekomen in een strak gevecht tegen LOUD.

Met hun overwinning in de grote finale heeft Sentinels nu drie kampioenschapspunten, die een cruciale rol zullen spelen in hun kwalificatie voor het VALORANT Champions Seoul-evenement.

Ondanks hun nederlaag heeft LOUD nog steeds een kans om kampioenspunten veilig te stellen tijdens de komende Masters Madrid.

Voor degenen die niet bekend zijn: Sentinels en LOUD hebben allebei een plek veiliggesteld in de VCT 2024 Masters Madrid nadat ze de Americas Kickoff Grand Finals hadden bereikt.

Samen met deze twee teams hebben ook de twee beste teams van de Kickoff-toernooien in Pacific, EMEA en CN hun plaats verdiend in het eerste internationale VALORANT LAN-evenement van het VCT 2024-circuit. Het evenement begint op donderdag 14 maart.

De aftrap voor Amerika van 2024 is gewonnen door SEN

De grote finale van de Americas Kickoff 2024 bleek een intense krachtmeting in het toernooi.

In de best-of-five match-up verbood SEN Ascent en LOUD koos ervoor een veto uit te spreken over Breeze. LOUD selecteerde vervolgens Sunset en Icebox als hun eerste en derde map, terwijl Sentinels voor Split en Bind kozen als hun tweede en vierde map.

Uiteindelijk was de Decider Map voor de serie Lotus.

De competitie begon met LOUD die de defensieve positie op Sunset innam. Tijdens de eerste helft behaalde Sentinels een comfortabele voorsprong van vier overwinningen, waarbij het scorebord een score van 8-4 liet zien.

De tweede helft van de map was gelijkmatiger bestreden, maar Sentinels slaagden erin hun voorsprong vast te houden en kwamen uiteindelijk als overwinnaar tevoorschijn met een score van 13-9.

Sentinels stellen kampioenschapspunten veilig

Na een succesvolle overwinning behielden Sentinels hun controle in de eerste helft van Split door negen van de twaalf ronden veilig te stellen. Als gevolg hiervan kon het Amerikaanse team, met een voorsprong van zes punten op LOUD, hun tweede opeenvolgende overwinning op de kaart claimen. , 13-3, en was vastbesloten de eindzege veilig te stellen.

De wedstrijd werd door LOUD levend gehouden dankzij hun optreden op de derde map, Icebox. Het team uit Braziliƫ maakte met succes een comeback en zette SEN in de verdediging. In de eerste helft had LOUD een voorsprong van vier ronden, wat cruciaal bleek voor het veiligstellen van de overwinning met een eindscore van 13-11 in de tweede helft.

Na een succesvolle comeback op Icebox, behield LOUD het momentum en verzekerde zich van een 9-3 voorsprong in de eerste helft van de wedstrijd op Bind. In de tweede helft stelde het Braziliaanse team gemakkelijk de overwinning veilig door de aanvankelijke voorsprong vast te houden.

Dit resulteerde in LOUD die de vierde map won met een eindscore van 13-8.

Na vier maps was de stand gelijk op 2-2, waarbij LOUD twee opeenvolgende overwinningen behaalde. Toch was de eerste helft tijdens de Decider Map getuige van de onmiskenbare dominantie van Sentinels.

Het Amerikaanse team claimde 10 van de 12 ronden en verzekerde zich van een aanzienlijke voorsprong van acht punten. Uiteindelijk slaagde SEN erin om nog drie extra rondes te winnen, waardoor hun triomf werd verstevigd.

Verrassend genoeg maakte SEN eindelijk een einde aan hun lange wachttijd van bijna 932 dagen om zich te kwalificeren voor een internationaal VALORANT-evenement nadat ze de grote finale hadden bereikt.

Ze waren voor het laatst te zien op Masters Berlin in 2021 en zullen nu deelnemen aan Masters Madrid, waardoor ze nog een kans krijgen om het op te nemen tegen LOUD. Na de Masters strijden deze twee teams opnieuw tegen elkaar tijdens de Americas League Stage 1 in april 2024.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *