May 29, 2024
League of Legends Nieuws League of Legends

Vernieuwd format onthuld voor 2024 LPL Summer Split

  • April 26, 2024
  • 2 min read
Vernieuwd format onthuld voor 2024 LPL Summer Split

De LPL Summer Split van 2024 zal beginnen met een opwindende wending, die aanzienlijk afwijkt van eerdere formats.

Recente rapporten hebben een vernieuwd format onthuld voor de aankomende LPL Summer Split, wat een spannende ervaring belooft voor fanatieke volgers van China’s belangrijkste League of Legends competitie.

Fearless Draft introduceert strategische diepgang

Het nieuwe formaat bestaat uit verschillende fases, te beginnen met een groepsloting waarbij de 17 LPL-teams in vier groepen worden verdeeld, die elk uit vier of vijf teams bestaan. Met name teams met thuisstadions zoals JD Gaming, Ninja in Pyjamas, Team WE en LNG worden strategisch over verschillende groepen verdeeld om de competitieve diversiteit te vergroten.

Een opvallend kenmerk van de eerste groepsfase is de introductie van het Fearless Draft-systeem, exclusief voor tier-1 League of Legends esports toernooien. Dit innovatieve systeem beperkt teams om dezelfde kampioen meer dan eens te selecteren tijdens een serie, wat een laag van strategische diepte en onvoorspelbaarheid toevoegt aan de gameplay.

Het Fearless Draft-systeem maakte zijn debuut in 2022 in de secundaire competitie van China, de LDL, en kreeg positieve feedback voor zijn vermogen om het aanpassingsvermogen en de tactische bekwaamheid van teams op de proef te stellen.

Het reguliere seizoen van de Summer Split bestaat dit jaar uit vier fases, waaronder een groepsloting, twee verschillende groepsfases en een laatste kansfase. Deze uitgebreide structuur is bedoeld om de competitie-ervaring te verbeteren en de fans een ongeëvenaard spektakel te bieden.

Naarmate de competitie vordert, keert het standaard draft-formaat terug, zodat teams hun keuzes en bans kunnen strategiseren en aanpassen aan de strategieën van hun tegenstanders.

Voor de hogere poule verzekeren de bovenste zeven teams zich van een felbegeerde plek in de play-offs, waarbij hun stand van invloed is op de plaatsing. Ondertussen worden de onderste vier teams van de lagere poule uitgeschakeld, waardoor de race om de suprematie nog intensiever wordt.

In de laatste fase strijden de bovenste vier teams van de lagere poule in een best-of-five wedstrijd tegen de onderste twee teams van de hogere poule om de laatste drie plaatsen in de play-offs, een bewijs van de felle competitie en de zoektocht naar ultieme glorie in de 2024 LPL Summer Split.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *