April 19, 2024
League of Legends League of Legends Nieuws

Wie gaat er winnen bij de 2024 Mid-Season Invitational?

 • April 3, 2024
 • 4 min read
Wie gaat er winnen bij de 2024 Mid-Season Invitational?

De 2024 Mid-Season Invitational (MSI) is klaar om een mijlpaal te worden in de League of Legends esports kalender. Als teams van over de hele wereld samenkomen in Chengdu, China, staat er meer op het spel dan ooit. Het MSI is niet alleen een prestigieus toernooi op zich, maar dit jaar dient het ook als een directe weg naar het League of Legends wereldkampioenschap van 2024, met een automatische kwalificatieplek voor de winnaar. Dit is wat je moet weten over de aankomende MSI 2024.

De kanshebbers

Op het moment van schrijven hebben drie topteams hun tickets voor de MSI al bemachtigd:

 • G2 Esports: De Europese titanen hebben hun plek opgeëist door te winnen in de LEC Winter Playoffs.
 • Team Liquid**: Team Liquid vertegenwoordigt Noord-Amerika en heeft opnieuw zijn regionale dominantie bewezen.
 • FlyQuest**: FlyQuest sluit zich aan bij hun Noord-Amerikaanse teamgenoten en zal proberen indruk te maken op het internationale podium.

Deze teams worden vergezeld door negen andere teams, waarvan de kwalificaties nog lopen. De line-up belooft een divers en competitief veld, waarbij elk team zijn eigen unieke strategieën en regionale speelstijlen inbrengt.

De indeling van de strijd

De toernooistructuur blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, met twee hoofdfases:

 • Speelfase: Acht teams worden opgesplitst in twee groepen, die elk in een dubbele eliminatie bracket strijden. De wedstrijden zijn best-of-three, waarbij de beste twee uit elke groep doorgaan naar de Bracket Stage.
 • Bracket Stadium**: In de laatste fase strijden de vier kampioenen van de grote regio’s en de vier overlevenden van de Play-In tegen elkaar in een dubbele eliminatieslag. Hier neemt de intensiteit toe met best-of-five series die bepalen wie er doorgaat.

De uiteindelijke winnaar claimt niet alleen de MSI-kroon, maar ook een gegarandeerde plek op het WK, op voorwaarde dat ze goed presteren in hun binnenlandse play-offs in de daaropvolgende split. Daarnaast verdient de op één na best presterende regio bij MSI een extra plaats bij Worlds, wat een extra laag van regionale rivaliteit toevoegt aan de competitie.

De prijzenpot

Hoewel Riot Games de officiële prijzenpot voor MSI 2024 nog niet bekend heeft gemaakt, is deze sinds 2021 altijd vastgesteld op $250.000. Ervan uitgaande dat de verdeling hetzelfde blijft, is dit hoe het prijzengeld zou kunnen worden verdeeld:

 • 1e plaats: $50.000
 • 2e Plaats: $37.500
 • 3e Plaats: $30.000
 • 4e Plaats: $25.000
 • 5de-6de plaats: elk $20.000
 • 7e-8e Plaats: $15.000 elk
 • 9e plaats: $12.500
 • 10e-11e Plaats: $7.500 elk
 • 12e-13e plaats: elk $5.000

Waar kijken?

Fans die alle actie live willen volgen, kunnen afstemmen op de officiële YouTube- of Twitch-kanalen van Riot Games. Dankzij de hoogwaardige productie en het deskundige commentaar kunnen kijkers elk spel, elke strategie en elke verstoring op de voet volgen.

Naarmate het toernooi dichterbij komt, neemt de spanning toe. Welk team zal boven de rest uitstijgen om de MSI 2024-titel en een plek op het wereldkampioenschap op te eisen? Het antwoord ligt net over de horizon, in het hart van Chengdu. Blijf op de hoogte van de laatste updates en diepgaande analyses naarmate het evenement dichterbij komt.


Over de Mid-Season Invitational (MSI)

De Mid-Season Invitational (MSI) is een jaarlijks internationaal toernooi voor de videogame League of Legends, georganiseerd door Riot Games. Het wordt sinds 2015 gehouden en vindt plaats in het midden van het jaar, als een belangrijk evenement op de competitieve League of Legends-agenda. Het toernooi bestaat uit de Spring Split-kampioenen van verschillende regionale competities over de hele wereld, waaronder de grote regio’s zoals LEC (Europa), LCS (Noord-Amerika), LCK (Korea) en LPL (China). Aanvankelijk werden de Spring Split-kampioenen van de vijf grote competitieve regio’s en een wildcardteam aan het evenement toegevoegd, maar sinds 2017 doen er kampioenen uit alle regio’s mee.

De MSI dient als een cruciaal strijdtoneel voor regionale kampioenen om hun krachten te tonen op een internationaal podium, waarbij de prestaties van teams op de MSI gevolgen hebben voor de plaatsing op het wereldkampioenschap later in het jaar. Zo verdient de best presterende wildcardregio op MSI een directe plek in de groepsfase van het wereldkampioenschap. Het toernooi heeft in de loop der jaren verschillende veranderingen ondergaan, waaronder de introductie van een play-in stage om meer teams te laten strijden voor een plek in het hoofdevenement.

Royal Never Give Up uit China is recordhouder voor de meeste MSI-titels, met drie overwinningen. Het evenement staat bekend om zijn roterende locaties, waarbij de locaties elk jaar veranderen om de competitie naar verschillende delen van de wereld te brengen.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *