June 21, 2024
Dota 2 Dota 2 Nieuws

Wie is Ame Dota 2 – De legendarische Chinese carry

  • February 5, 2024
  • 3 min read
Wie is Ame Dota 2 – De legendarische Chinese carry

Wang “Ame” Chunyu, geboren op 7 april 1997, is een bekende professionele Dota 2 speler uit China, die momenteel als carry speelt voor Xtreme Gaming.

Ame staat bekend om zijn uitzonderlijke vaardigheden en strategische gameplay. Hij is een prominent figuur geworden in de Dota 2-community en heeft de titel van legendarische Chinese carry verdiend.

Vroege carrière en roem

Ame’s professionele reis begon in 2015 bij CDEC Youth en later verhuisde hij naar LGD Gaming, waar zijn carrière echt van de grond kwam.

In zijn periode bij LGD Gaming van 2017 tot 2020 groeide hij uit tot een van de toonaangevende carry-spelers in de Chinese Dota 2-scene.

Ame’s consistente prestaties en toewijding aan de carry-rol, een positie waar hij nooit van is afgeweken, onderscheidden hem in een tijdperk waarin veel spelers vaak van rol wisselen.

Kort pensioen en terugkeer naar professioneel spel

Eind 2022 kondigde Ame zijn pensioen aan na een roosterwijziging door PSG.LGD. Hij concentreerde zich ongeveer een jaar op streaming voordat de geruchten over zijn terugkeer naar het professionele spel de ronde deden. Deze geruchten werden bevestigd toen Ame zich aansloot bij Xtreme Gaming, wat een belangrijke comeback betekende.

Opmerkelijke prestaties en statistieken

Ondanks het feit dat hij The International (TI), het meest prestigieuze toernooi van Dota 2, niet heeft gewonnen, heeft Ame een indrukwekkende lijst met prestaties. Hij werd 2e op TI in 2018 en 2021, 3e in 2019 en 5e-6e in 2022 met LGD Gaming.

Zijn andere toernooioverwinningen zijn onder andere de MDL Changsha Major, EPICENTER XL, WePlay AniMajor, Riyadh Masters 2022, OGA Dota PIT Invitational en DreamLeague Season 11.

Ame staat ook bekend om zijn opmerkelijke in-game statistieken. Hij had een van de minste gemiddelde sterfgevallen op minuut 25 tijdens The International 2021 en is de all-time leider in gespeelde professionele wedstrijden (84) en overwinningen (47) met de held Slark.

Vanaf 2023 heeft Ame meer dan 3,94 miljoen dollar aan prijzengeld verzameld, waardoor hij een van de best verdienende Dota 2-spelers is zonder een TI-overwinning.

Een gedenkwaardig moment vond dit jaar plaats toen Team Spirit hun tweede TI-titel opeiste toen Yatoro, misschien wel de beste carry-speler ooit, Ame vereeuwigde op de Aegis of Champions door een letter die wordt uitgesproken als Ame’s voornaam toe te voegen aan zijn in-game tag. Yatoro is openhartig geweest over hoe zijn gameplay zich heeft ontwikkeld door Ame’s video’s op youtube te bekijken en hoezeer hij onder de indruk is van de pro-skills van de Chinees. Tot op heden hebben beide spelers wederzijds respect en we hopen dat we in de toekomst getuige kunnen zijn van een nieuwe rivaliteit tussen hen.

Signature Heroes en speelstijl

Ame staat bekend om zijn vaardigheid met helden als Slark, Terrorblade, Phantom Assassin en Morphling.

Zijn vermogen om een breed scala aan carry-helden op hoog niveau te spelen, heeft bijgedragen aan zijn reputatie als veelzijdige en geduchte tegenstander.

Toekomstmogelijkheden bij Xtreme Gaming

Met Ame’s terugkeer naar professioneel Dota 2 zijn fans benieuwd hoe Xtreme Gaming zal presteren in de komende toernooien. Het recente winstpercentage van het team ligt rond de 60%, wat duidt op groeipotentieel en succes met Ame aan boord.

Terwijl Xtreme Gaming zich voorbereidt op toekomstige evenementen, zal de Dota 2-community nauwlettend in de gaten houden of Ame zijn legendarische status kan blijven waarmaken en zijn team naar de overwinning kan leiden tegen topconcurrenten van over de hele wereld.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *