May 30, 2024
eSports eSports Nieuws

Zwift Games: het baanbrekende eSports-evenement dat geschiedenis schreef

  • April 10, 2024
  • 2 min read
Zwift Games: het baanbrekende eSports-evenement dat geschiedenis schreef

De recente Zwift Games wordt gevierd als het “grootste eSports-evenement ooit”. Zwift, het online wielerplatform, organiseerde deze reeks virtuele wielerwedstrijden. Freddy Ovett, een voormalig hardloper uit Australië, en Kathrin Fuhrer, een voormalig skiër uit Zwitserland, kwamen als winnaars uit deze inaugurele wedstrijden.

De Zwift Games waren niet alleen voor ervaren indoor racers zoals Ovett en Fuhrer. De Spelen stonden open voor iedereen en trokken ongeveer 80.000 deelnemers in meer dan 215.000 races.

Zwift’s recordbrekende esports evenement triomfeert

Zwift beweert dat zijn esports-evenement het grootste in de geschiedenis is, met recordaantallen deelnemers. In maart werden elk uur races gehouden, met gemiddeld 250 deelnemers per evenement. Bij 50 races stonden er meer dan 1.000 deelnemers aan de start.

De allereerste Zwift Games bleken een enorm succes. Volgens een persbericht van Zwift wordt het nu een jaarlijks evenement op de Zwift-racekalender.

Fietsers uit 35 landen streden in drie soorten races: Sprint, Klim en Epic. De gecombineerde resultaten van deze races bepaalden het Wahoo-hoofdklassement.

Ovett maakte een geweldige comeback bij de mannen. Na drie rondes in de categorie Sprint bereikte hij niet helemaal de top tien. Hij stond ook zesde na de 81,5 km lange Epic-race.

Maar zijn prestatie in de klimwedstrijd op Alpe du Zwift was opmerkelijk. Hij had niet alleen de snelste tijd in een gecontroleerde Zwift-race, maar won ook het klimonderdeel, waardoor hij de algemene titel met slechts een paar punten pakte.

Fuhrer pakte het anders aan en won de Sprint en Epic. Het enige wat ze vervolgens hoefde te doen was haar positie behouden in de Alpe du Zwift, waar ze zesde werd.

Dit verzekerde haar van een sterke overwinning in het algemeen klassement. Als resultaat van hun fantastische prestaties ontvingen beide fietsers een gouden Wahoo KICKR Bike voor indoor training, een virtuele gouden fietsavatar en een hoofdprijs van $10.000.

About Author

Olny

Olny is een eSport-medium dat zich richt op het leveren van nieuws, analyses en verslagen over de spannendste eSport-evenementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *